Görüntü yönetmeni ve oyuncu Sadık İncesu hayatını kaybetti

Nuri Bilge Ceylan’ın "Mayıs Sıkıntısı" filminde rol alan 64 yaşındaki oyuncu, görüntü yönetmeni ve fotoğrafçı Sadık İncesu hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fotoğrafçı, oyuncu ve görüntü yönetmeni Sadık İncesu, 64 yaşında hayatını kaybetti. İncesu, dün Nurtepe Cemevi'nde yapılan törenden sonra Etiler Ulus Mezarlığı'nda defnedildi. 

İncesu'nun ölüm haberini duyuran ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, "İncesu maalesef amansız hastalığa yenik düştü. Yapımcılık ve görüntü yönetmenliği de yapan Sadık İncesu, aynı zamanda çok değerli bir fotoğraf sanatçımızdı ve Nuri Bilge Ceylan'ın da asistanıydı. Hastalığının ilerleyen dönemlerine denk gelen haziran ayında gerçekleşen son sergisine katılmıştı. Bu sergi eylül ayında İzmir'de tekrarlanacaktı ancak katılacak gücü kalmamıştı" ifadelerini kullandı. 

SADIK İNCESU KİMDİR?

Sadık İncesu, 1958 yılında Malatya'nın Arguvan ilçesinde doğdu. Yapımcılık ve görüntü yönetmenliği de yapan İncesu, Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği "Mayıs Sıkıntısı" filmiyle tanınıyordu. 

Mehmet Güleryüz’ün yönettiği "Havar" filminin görüntü yönetmenliğini yapan Sadık İncesu, "Yurt" adlı kısa filmin de yapımcılığını üstlendi. Aynı zamanda fotoğraf sanatçısı olan İncesu, çok sayıda sergide yer aldı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)