Görevden alınan CHP'li Nusret Bayar: Bu karar büyük bir haksızlık

CHP Antalya İl Başkanlığı görevinden alınan Nusret Bayar, “Parti ilkelerine, amaçlarına ve çalışma ilkelerine aykırı hareket ettiğim gerekçesiyle görevden alınmam, büyük bir haksızlıktır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVARCumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) dün yapılan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, Antalya İl Başkanı Nusret Bayar’ın partinin ilkelerine, amaçlarına ve çalışma kurallarına aykırı hareket ettiği gerekçesiyle görevden alınmasına karar verildi. 

Kararın iletildiği Bayar, sosyal medya hesaplarından bugün bir açıklama yaparak, “Yıllardır emeğin, hukukun ve halkın savunucusu olduğuna inanarak, özveriyle hizmet ettiğim partimin Merkez Yönetim Kurulu’nun hakkımda aldığı kararı hayret ve üzüntüyle öğrendim” dedi.

'CHP ÖNCE KENDİ İÇİNDE HUKUKU İŞLETMELİ'

CHP'ye 1987'den beri hizmet ettiğini belirten Nusret Bayar, görevden alınması konusunda şunları dile getirdi: 

“Bunca emeğimin karşılığında, en küçük bir yazılı ya da sözlü uyarı almadan, hiçbir olayla ilgili sorgulanmadan ve hiçbir iddia ile ilgili savunmam alınmadan ‘parti ilkelerine, amaçlarına ve çalışma ilkelerine aykırı hareket ettiğim’ gerekçesiyle görevden alınmam, anlamak ve açıklamakta güçlük çektiğim büyük bir haksızlıktır. Ülkede yurttaşların hak ve hukukunu korumak için yola çıkan CHP’nin, önce kendi içinde hukuku işletmesini beklemek en doğal hakkımız ve samimiyetin gereğidir. CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun, birtakım çevrelerin haksız, hukuksuz beklentileri doğrultusunda almış olduğu bu karar parti kamuoyunun vicdanını zedelemiştir.”

Nusret Bayar, karar ne yönde olursa olsun parti içinde, ülke düzeyinde emeği, insan haklarını, adaleti, hukuku ve demokrasiyi savunmaya devam edeceğini belirttiği açıklamasını “Hukuk, her yerde ve herkes için hukuk” sözleriyle bitirdi. (HABER MERKEZİ)