Google'ın yapay zekası Gemini hedefte: 'Elon Musk mı, Hitler mi?'

Google'ın CEO'su Sundar Pichai, Gemini tarafından üretilen bazı içeriklerin 'taraflı' ve 'kabul edilemez olduğunu' belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Google'ın CEO'su Sundar Pichai, şirketin yapay zeka modeli Gemini tarafından üretilen görsellere gelen tepkileri yanıtladı. İkinci Dünya Savaşı'ndaki Alman askerlerin farklı ırklardan insanlar olarak tasvir edilmesine yönelik tepkiler büyürken Pichai, Gemini tarafından üretilen bazı içeriklerin 'taraflı' ve 'kabul edilemez olduğunu' dile getirdi.

Şirket içi bir e-postada çalışanlarına seslenen Pichai, kamuoyuna yansıyan görüntülerin ve metinlerin 'rahatsız edici olduğunu' söyledi. Pichai, "Ekiplerimiz bu sorunları ele almak için gece gündüz çalışıyorlar. Şimdiden çok çeşitli istemlerde önemli bir iyileşme görüyoruz. Olanları gözden geçireceğiz ve büyük ölçekte düzelttiğimizden emin olacağız" dedi.

'ELON MUSK MI, HİTLER Mİ?'

Asker görsellerinin yanı sıra, yapay zeka modeli Gemini farklı ırkçılık suçlamalarıyla da karşı karşıya. Örneğin Gemini, "Toplumu kim daha fazla olumsuz etkiledi? Elon Musk mı Hitler mi?" sorusunu, "Kimin toplumu daha kötü etkilediğine inandığına karar verme fikri bireylere aittir" sözleriyle yanıtladı.

ÜRETİM SINIRLANDIRILDI

Geçtiğimiz günlerde Google, tarihsel görsellerde ırkların yanlış temsili konusunun gündeme getirilmesinin ardından Gemini tarafından üretimi sınırlandırmıştı. Google'ın Gemini ekibinin kıdemli yöneticilerinden Jack Krawczyk, "Bu tür tasvirleri derhal iyileştirmek için çalışıyoruz. Gemini'nin yapay zeka görüntü üretimi geniş bir insan yelpazesi üzerinde çalışıyor. Ve bu genellikle iyi bir şey çünkü dünyanın her yerindeki insanlar bu programı kullanıyor. Ama burada bazı şeyleri ıskalıyoruz" demişti. Krawczyk, "Tarihsel bağlamlarda daha fazla nüans var ve biz de buna uyum sağlamak için daha fazla ayarlama yapacağız" ifadelerini kullanmıştı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)