Google Maps çalışanlarının direnişi sonuç verdi, uzaktan çalışma süresi uzatıldı

Google Maps çalışanları, sağlıksız çalışma koşulları nedeniyle ofise dönüş politikasına karşı direnince, şirket geri adım atarak uzaktan çalışma süresini 90 gün kadar daha uzattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gooogle Maps çalışanları, şirketin uzaktan çalışma politikasını sonlandırma kararına karşı çıkarak grev çağrısında bulundu. Şirket, çalışanların direnişi karşısında geri adım attı ve ofise dönme planını 90 gün kadar daha uzattı. 

The New York Times'ın haberine göre, Cognizant taşeron firması için çalışan işçiler, ofise dönmek istemeyişlerinin gerekçesi olarak akaryakıt fiyatlarına gelen zamları ve ulaşım ücretlerindeki artışı söyledi. Sözleşmeli işçilerin saat başı 16-28 dolar kazandıkları, bir galon petrol fiyatın ise 5 dolara mal olduğu belirtildi.

MAAŞIN YÜZDE 28'Sİ AKARYAKIT MASRAFINA 

İşçiler, şirkete yazdıkları mektupta, düşük ücretler nedeniyle Google Maps binası çevresinde yakın ev tutamayacaklarını ve çalışma koşullarının iyileştirilmeden işe dönmeyeceklerini belirtti.

Tyler Brown adında bir çalışan, evinin şirketten 73 mil uzakta olduğunu ve ofise dönmesi halinde maaşının yüzde 28'inin akaryakıt masrafına gideceğini söyledi. “Saatlik ücretim 19 dolar. Benim için [çalışmak] mantıklı görünmüyor” şeklinde konuşan Brown, şirketin söz konusu planı hayata geçirmesi halinde istifa edeceğini belirtti.

İşçiler ile şirket arasında süren yaklaşık üç saatlik görüşmeden sonra, uzaktan çalışma süresi 90 gün kadar daha uzatıldı. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler Google Maps Google