Google CEO’sundan yapay zeka açıklaması: Uykularımı kaçırıyor

Google CEO’su Sundar Pichai, yapay zekâ teknolojisinin geleceği hakkında konuştu. Pichai, yapay zeka teknolojisinin yanlış ellerde toplumsal düzeyde zarar yaratabileceğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Google CEO’su Sundar Pichai, CBS kanalının 60 Minutes adlı programına konuk oldu. Yapay zeka sistemlerinin mevcut durumuna ve geleceğine dair konuşan Pichai, yapay zekanın geliştirilmesinde yalnızca mühendislerin değil aynı zamanda sosyal bilimcileri, etikçileri, filozofların da parçası olması gerektiğini söyledi. 

'YAPAY ZEKA YANLIŞ KULLANILIRSA ÇOK ZARARLI OLABİLİR'

Kayıp Rıhtım'ın aktardığına göre, 2015 yılından beri Google’ın başında olan Pichai, yapay zeka teknolojisinin yanlış ellerde toplumsal düzeyde zarar yaratabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Pichai, "Yapay zeka eğer yanlış kullanılırsa çok zararlı olabilir. Bu konuya dair tüm cevaplara henüz sahip değiliz. Teknoloji son hız gelişiyor. Peki ya bu durum geceleri uykularımı kaçırıyor mu? Kesinlikle" ifadelerini kullandı. 

Pichai ayrıca yapay zekanın tüm özel sektörde her türlü ürünü değiştireceğini; yazar, muhasebeci ya da yazılım mühendisi gibi iş kollarının diğer alanlardan daha fazla etkileyeceğini öne sürerek, "Bir radyologsanız, 5-10 yıl sonra yanınızda iş arkadaşı olarak bir yapay zekâ olacak. Sabah işe geliyorsunuz. Diyelim ki incelenecek yüzlerce vaka var. Yapay zekâ size, ’Önce bakmanız gereken en ciddi vakalar bunlar,’ diyebilecek" dedi.

'YAPAY ZEKANIN GELİŞTİRİLMESİNE FİLOZOFLAR DA DAHİL OLMALI'

Pinchai, yapay zekanın aynı zamanda sahte haber üretimini kolaylaştırdığını da vurgulayarak bu durumun “toplumsal boyutta zarara sebep olabileceğini" söyledi. Pichai’nin bu duruma çözüm olarak ise "Yapay zekanın geliştirilmesinde yalnızca mühendisler değil; sosyal bilimciler, etik uzmanları, filozoflar ve benzerleri de dahil olmalı" dedi.