Gonca Vuslateri'den Fırat Tanış paylaşımı: Defterin sayfalarını aralardım da...

Tamkan'ın kendisine şiddet uyguladığı iddiasıyla uzaklaştırma kararı aldığı oyuncu Fırat Tanış hakkında Vuslateri'den, "Defterin sayfalarını aralardım da.. Gebelikte kendimi geremem" yorumu geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Piyanist İklim Tamkan, beraberliğini sonlandırdığı oyuncu Fırat Tanış hakkında 'psikolojik şiddet, tehdit, ısrarlı takipten dolayı uzaklaştırma kararı aldırdığını duyurdu. "Bu şiddet zincirini kırmayı bir sorumluluk olarak görüyorum ve bu zincirin sessiz bir halkası olmayı reddediyorum" ifadesini kullanan Tamkan, "Hiç korkmuyorum" dedi.

GONCA VUSLATERİ'DEN DESTEK

İklim Tamkan'ın mesajını alıntılayan oyuncu Gonca Vuslateri yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Defterin sayfalarını aralardım da.. Gebelikte kendimi geremem.. Bilinmesinden duyduğumuz tarifsiz 'görülüyor' hissi.. Göğsüme giden nefesi ve ilahi adalet duygumu tarif edemem.. Eminim kendisi yüzünden terapist kapılarında uyuyan kadın meslektaşları biraz olsun huzur bulmuştur.."

Gonca Vuslateri ve Fırat Tanış 'Erkek Arkadaşım Bir Feminist' oyununda birlikte rol almıştı.

AYDİLGE'DEN MESAJ: MESELE SEVMEK DEĞİL

Sanatçı Aydilge ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımında şunları söyledi:

"Piyanist İklim Tamkan'ın Fırat Tanış tarafından şiddete maruz kaldığına dair açıklamasını okudum. Ve bir kez daha anladım ki '!Mesele sevmek değil azizim. Kime sorsan herkes seviyor zaten. Mühim olan güzel sevebilmek. Kırmadan, dökmeden, yormadan, acıtmadan...' Malesef eğitim seviyesi yükselip, sanat da işin içine girince bunlar yaşanmaz diye umuyor insan. Belli farkındalıklar ve sanatsal incelikler sayesinde, yaralayıcı eril kodlar terbiye olmuştur diye umut ediyor insan.... Ama umutlar boşa çıkıyor...."

(HABER MERKEZİ)