Gölünyazı Kuş Cenneti'nde yangın

Türkiye’nin en önemli doğal kuş cennetleri arasında yer alan Gölünyazı Milli Parkı'ndaki sazlık alanda yangın çıktı. Yangın yaklaşık 4 saatte söndürüldü. Bölgede çok sayıda kuş yuvası bulunuyordu.

Google Haberlere Abone ol

ÇORUM - Çorum'un Kırkdilim mevkii yakınlarında yer alan ve göçmen kuş türlerine ev sahipliği yapan Gölünyazı Kuş Cenneti'nde henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Sazlık alanda başlayan ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, alana yayıldı.

Bölgedekilerin durumu haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve tedbir amaçlı olarak da sağlık ekipleri sevk edildi.

Yangına ilk müdahaleyi Laçin Belediyesi itfaiye ekipleri yaptı. Alevlerin büyümesi üzerine bölgeye Çorum Belediyesi’nin yanı sıra Orman İşletme Bölge Müdürlüğü arazözleri de sevk edildi. Yangın uzun uğraşların ardından kontrol altına alınırken, alevlerin kapladığı kuş cenneti tamamen kül oldu.

Bugün saat 14.00 sıralarında çıkan yangın, saat 18.00'de söndürülebildi.

GÖÇ MEVSİMİYDİ

Göç mevsimi olması nedeniyle göl kenarında bulunan sazlık alanda çok sayıda kuş yuvası yer alıyordu. Jandarma herhangi bir kasıt olabilme ihtimali üzerinde inceleme başlattı.

Gölünyazı Milli Parkı'nda çok sayıda kuş yuvası bulunuyordu. 
 
 
 
Etiketler Çorum Gölünyazı