'Gölgeler İçinde' filmine Moskova Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü

Erdem Tepegöz’ün "Gölgeler İçinde" filmi, 42. Uluslararası Moskova Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü kazandı. Tepegöz, " Bu ödüller yeni filmlerin yapımındaki yolları daha kolay geçmemizi sağlıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Moskova'da gerçekleşen 42. Uluslararası Moskova Film Festivali'nin kapanışı dolayısıyla Rusya tiyatrosunda tören düzenlendi. Festivalde Rus Andrey Zaytsev yönetmenliğindeki "Kuşatma Günlüğü" filmi "Altın Aziz Georgiy" Ana Ödülü'nü kazandı. "Gümüş Aziz Georgiy" Jüri Özel Ödülü'ne ise, senaristliğini ve yönetmenliğini Erdem Tepegöz’ün yaptığı "Gölgeler İçinde" filmi layık görüldü.

Yönetmen Erdem Tepegöz, törenin ardından yaptığı açıklamada, filminin Jüri Özel Ödülü'nü kazanmasından mutlu olduğunu söyledi. Yedi yıl önce gerçekleşen 35. Uluslararası Moskova Film Festivali’ne "Zerre" filmiyle katıldığını ve "En İyi Film" Ödülü'nü kazandığını hatırlatan Tepegöz, "Bu ödüller bizim için çok önemli. Bunlar, yeni filmlerin yapımındaki yolları daha kolay geçmemizi sağlıyor" ifadelerini kullandı. 

Yapımcılığını Contact Film Works’un, ortak yapımcılığını ise TRT’nin üstlendiği, distopik bir dünyaya kuşkucu bir bakış atan bilim kurgu türündeki filmin başrolünü ‘Homeland’, ‘Prison Break’, ‘Aladdin’ gibi uluslararası projelerde rol alan Numan Acar üstlenirken, ona filmde Vedat Erincin, Ahmet Melih Yılmaz, Emrullah Çakay, Muharrem Bayrak, Selin Kavak gibi oyuncular eşlik ediyor.

Festivalde, senaristliğini ve yönetmenliğini Faysal Soysal'ın üstlendiği "Ceviz Ağacı" filminin uluslararası prömiyeri de gerçekleştirildi.

Festivalde ödüller ve kazananlar şöyle;

En İyi Yönetmen Ödülü

 Rishi Pelham / "Hilda"

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü

Gur Bentvich / "Yağda Peynir Gibi"

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü

Megan Pervis / "Hilda"

En İyi Belgesel Ödülü

"Noktürn" / Gvanço Çon

En İyi Kısa Film Ödülü

"Yüzünü Unutmaya Korkuyorum" / Sameh Alaa 

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)