Goldman Sachs'tan Bitcoin anketi

Goldman Sachs'ın düzenlediğei kripto para birimi anketine katılanların yüzde 76’sı, Bitcoin’in yıl sonunda 40 bin ile 100 bin dolar aralığında olacağını öngördü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çok uluslu ABD yatırım bankası Goldman Sachs'ın kripto para anketine yaklaşık 300 müşterisi katıldı. Ankete katılanların yüzde 22’sinin, Bitcoin'in 2021 yılını 100 bin doların üzerinde tamamlamasını beklediğini söylemesi dikkat çekti.

Goldman Sachs Küresel Piyasalar Birimi Müdürü Matt McDermott şirketin kendi müşterileri arasında düzenlediği Bitcoin ve kripto para anketini podcast yayınında açıkladı. Bloomberght'de yer alan habere göre ankete katılan yaklaşık 300 müşterinin yüzde 40’ının kripto para pozisyonu olduğu görüldü. Ankete katılanların yüzde 76’sı Bitcoin’in 2021 yıl sonunda 40 bin ile 100 bin dolar aralığında olacağını, yüzde 22’lik kısım ise yılı 100 bin doların üzerinde tamamlayacağını öngördü.

'KURUMSAL TALEPLER VAR'

McDermott bitcoine farklı sektörlerden ‘büyük oranda’ kurumsal talep olduğunu bu nedenle 2017’deki Bitcoin balonundan farklı bir durum olduğunu söyledi. McDermott kripto para masasını yeniden açacaklarını, başlangıçta CME Grup vadelileri gibi daha kısıtlı alanda işlemler olacağını belirtti. 

Bitcoin bugün Asya piyasalarında yüzde 3.4, Ethereum yüzde 5.3 arttı.