Gola Kültür’den ‘Kara’dan Öte’ çalıştayı

Gola Kültür, Sanat ve Ekoloji Derneği, 28-29 Mayıs ve 4 Haziran tarihlerinde Karadeniz üzerine çalıştay düzenleyecek.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Gola Kültür, Sanat ve Ekoloji Derneği, Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği işbirliği ile 28-29 Mayıs ve 4 Haziran 2022 tarihlerinde 'Kara’dan Öte: Deniz Olarak Karadeniz’e Bakmak' adlı çevrimiçi çalıştay düzenliyor.

DENİZE, DENİZDEN BAKMAYI HEDEFLİYOR

Geçtiğimiz yıl ‘Çaydan Öte: Tarladan Demliğe Mekânda ve Bellekte Çay” çevrimiçi çalıştay ve forumu düzenleyen Gola Kültür, Sanat ve Ekoloji Derneği Doğu Karadeniz Bölgesi’nde çeşitli konuları ele almaya devam ediyor. Doğu Karadeniz Bölgesi’nin yeşilinin bir parçası haline gelen çayın dünü, bugünü ve geleceğini tartışmaya açan Gola, bu yıl da deniz olarak Karadeniz’i gündemine aldı. Dernek, sahil yolu ve HES’lerin yarattığı yıkım çerçevesinde bugüne kadar karadan bakılan denize, denizden bakmayı hedefliyor.

Daha sonra kitap haline getirilecek olan çalıştayda mitlerde Karadeniz’den sahil yolunun Karadeniz’e etkilerine, Karadeniz’in canlı hayatından balıkçılığa, iklim krizinin Karadeniz’e etkilerinden insan müdahalelerine bağlı kıyı değişimlerine kadar birçok konuda Karadeniz’in portresinin çıkarılması amaçlanıyor.

Ücretsiz ve online düzenlenecek etkinliğe kayıt olmak isteyenler, https://forms.gle/pXNsqbxPPgxZ9ZfD7  adresi üzerinden başvuruda bulunabiliyor. (DUVAR)