Gökhan Zan'dan Hatay çıkışı: Ya değişim ya Hatay ittifakı

Depremde büyük yıkıma uğrayan Hatay'da CHP'nin mevcut belediye başkanı yeniden aday göstermesine tepkiler sürerken Gökhan Zan'dan "Ya değişim ya Hatay ittifakı" çıkışı geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına yeniden Lütfü Savaş'ı göstermesi tepkilere neden olurken deprem sonrası Hatay'da yaptığı çalışmalarla gündemden düşmeyen eski futbolcu Gökhan Zan'dan yeni bir açıklama geldi. Zan "Hatay için yeni bir yol mümkün" dedi.

14 Mayıs seçimlerinde İYİ Parti'den milletvekili adayı olan Gökhan Zan, CHP ile ittifak yapılmaması kararı sonrası İYİ Parti'den istifa etmişti.

CHP'nin Hatay'da mevcut başkan Lütfü Savaş'ı aday göstermesine tepki gösteren Gökhan Zan, TİP Genel Başkanı Erkan Baş ile görüşmüş, TİP'ten belediye başkan adayı gösterilebileceği iddia edilmişti. TİP ise henüz bu konuda kesin bir talep olmadığını duyurmuştu.

Zan sosyal medya paylaşımında, "Sevgili Hataylı hemşehrilerim, güzel bir hafta olacağı ümidiyle, kalbinizde bir umutla yürüyün…Ya Değişim! ya da HATAY İTTİFAKI!" dedi.

AÇIKALIN'DAN ZAN'A DESTEK

Zan'ın bu çıkışına Hatay Barosu Başkanı ve CHP'den aday adayı olan Hüseyin Cihat Açıkalın'dan da destek geldi. 

CHP'den yeniden belediye başkan adayı gösterilen Lütfü Savaş 10 yıldır belediye başkanlığı yaptığı şehirde depremin yıkımı hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı sorumlu tutmuştu.

CHP'den Hatay Büyükşehir Belediye Başkan aday adayları Hikmet Çinçin, H. Cihat Açıkalın, Serkan Topal, Ayhan Kara ve Birol Ertem, mevcut başkan Lütfü Savaş'ın aday gösterilmesine basın bildirisi ile tepki göstermişti. (HABER MERKEZİ)