Gökçek 'kayınvalidesi nedeniyle' aşı yaptırdı

Kendi yaş grubuna aşılanma sırası gelmeyen 72 yaşındaki Melih Gökçek'in Covid-19 aşısını evinde yaptırması tartışmaya neden oldu. Sağlık Bakanlığı "85 yaş üstü kişiyle aynı adreste ikamet eden 65 yaş üstü vatandaşlar da aşı hakkına sahip. Gökçek çifti de, aynı adreste ikamet eden 105 yaşındaki kayınvalidesi nedeniyle aşı yaptırdı" bilgilendirmesi yaptı.

Google Haberlere Abone ol

Sağlık çalışanlarının ardından 85 yaş üstü vatandaşlara uygulanmaya başlanan Covid-19 aşısında 'imtiyazlılar' tartışması da sürüyor. Son olarak eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi aşı yaptırdı. 72 yaşındaki Melih Gökçek, 66 yaşındaki eşi Nevin Gökçek ile birlikte korona virüsü aşısı yaptırdığını Twitter'dan duyurdu.  Eşiyle birlikte çekilmiş fotoğrafını paylaşan Gökçek "Karı-koca biz de Covid-19 aşımızı yaptırdık. Bu da aşı hatırası. Rabbim tüm hasta olanlara acil şifalar versin, bundan sonra da hiç kimseyi hastalıkla imtihan etmesin, ülkemizi ve dünyayı bir an önce selamete çıkarsın inşaallah..." dedi. 

'KAYINVALİDESİYLE AYNI EVDE YAŞADIKLARI İÇİN...' 

Gökçek’in aşı sürecinde öncelik verilen gruplar arasında yer almaması sosyal medyada tartışma konusu oldu. Sağlık Bakanlığından edinilen bilgiye göre, 85 yaş üstü kişiyle aynı adreste ikamet eden 65 yaş üstü vatandaşlar da aşı hakkına sahip. Gökçek çifti de, aynı adreste ikamet eden 105 yaşındaki kayınvalidesi nedeniyle aşı yaptırdı. (HABER MERKEZİ)