Göç idaresi 'muz yeme' videolarına 'provokatif paylaşım' dedi: Sınır dışı edilecekler

Sokak röportajındaki 'Suriyeliler iyi geçiniyor, ben muz yiyemiyorum' sözleriyle başlayan 'muz yeme' akımı 'provokatif' sayıldı. Göç İdaresi: 7 şahıs yakalandı, sınır dışı işlemi başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Sokak röportajında bir vatandaşın kullandığı "Suriyeliler bizden iyi geçiniyor, ben muz yiyemiyorum' sözlerinin ardından mültecilerin özellikle TikTok'ta başlattığı 'muz yeme' videosu akımı İçişler Bakanlığı'na bağlı Göç İdaresi tarafından 'proöokatif' sayıldı.  

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, "sosyal medyadaki provokatif amaçlı paylaşımlara ilişkin 7 yabancı uyruklunun sınır dışı edilmelerine yönelik işlem başlatılacağını" duyurdu.

Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Emniyet Genel Müdürlüğümüzün ilgili birimleri tarafından bahse konu provokatif paylaşımlara ilişkin yürütülen çalışmalar sonucunda elde edilen ilk bulgular doğrultusunda yabancı uyruklu 7 şahıs yakalanmış olup adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından haklarında sınır dışı etme işlemleri başlatılacaktır. Söz konusu provokatif paylaşımların tüm boyutlarıyla ortaya çıkarılması ve bu paylaşımları yapan tüm şahıslar hakkında gerekli adli ve idari işlemlerin titizlikle ve eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi için çalışmalar devam etmektedir." (AA / HABER MERKEZİ)