Gizem Canbulut'u öldüren Yıldız'ın hapis cezası 18 yıla düşürüldü

2021 yılında 17 yaşındaki Gizem Canbulut’u öldürmekten 20 yıl hapis cezası alan Eren Yıldız’a uygulanan haksız tahrik indirimi az bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Burdur’un Bucak ilçesinde 17 Mart 2021 tarihinde Gizem Canbulut’u bıçaklayarak öldürmekten 20 yıl hapis cezası alan Eren Yıldız’ın cezası haksız tahrik indirimi, Yargıtay tarafından az bulunarak bozuldu.

ANKA'nın haberine göre Burdur Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün yeniden yargılanan Eren Yıldız, duruşmaya tutuklu olduğu cezaevinden SEGBİS sistemiyle katılırken; Gizem Canbulut’un ailesi, taraf avukatları ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da duruşmada hazır bulundu. Duruşmada, Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin sanığa uygulanan indirimin asgari uygulandığı, makul düzeyde uygulanması gerekçesiyle verdiği bozma ilamı kararı okundu. İddia makamı da duruşmada verdiği mütalaada, sanığın 'çocuğa karşı kasten öldürmeden' cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını talep etti. Gizem Canbulut’un ailesi, Yargıtay’ın bozma kararına katılmadıklarını belirtirken verilen cezanın az olduğunu ifade etti ve sanığın haksız tahrik uygulanmadan cezalandırılmasını istedi. Canbulut ailesinin avukatları da Yargıtay'ın bozma kararına ve mütalaaya katılmadıklarını belirterek sanığın haksız tahrik indirimi uygulanmadan 'çocuğa karşı planlayarak canavarca hisle kasten öldürmeden' cezalandırılmasını talep etti.

'KEŞKE BU HİKAYENİN SONU BÖYLE BİTMESEYDİ'

Sanık Eren Yıldız, duruşmada "Mahkemenin önceki verdiği karara da bundan sonra vereceği karara da saygı duyuyorum. Savcılığa, emniyete şikâyete gittim. Kanuni olarak bütün yolları denedim, çare aradım. Bu olaydan dolayı pişmanlık duymama gibi bir şansım yok. Haberlerde cinayet haberi çıktığında bile kafam önde eğik geziyorum. Çok pişmanım. Keşke bu hikayenin sonu böyle bitmeseydi. Çok üzülüyorum" dedi.

Kısa bir ara veren mahkeme heyeti sanık Eren Yıldız’ı önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Heyet, haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulayarak Eren Yıldız’ın 18 yıl 4 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

'BİZ HALA PLANLAYARAK İŞLENMİŞ BİR CİNAYET OLDUĞU GÖRÜŞÜNDEYİZ'

Mahkeme çıkışında gazetecilere açıklama yapan Gizem Canbulut’un ailesinin avukatı Süleyman Uysal şunları söyledi:

"Gizem ve Eren iki yıl arkadaşlık yapıyorlar. Ailelerinin haberi olmadan aralarında bazı problemler başlıyor. Bunun üzerine sanık Bucak ilçesinin tepe kısmında bulunan bir park yerine ‘yalnız olarak gel konuşalım’ diye çağırıyor ve 7 yerinden bıçaklıyor. İlk yargılamada toplamda 20 yıl hapis cezası veriliyor. Maktul tarafı bu karara mutlaka tasarlayarak öldürmek suçundan ceza verilmesini isteyerek itiraz ediyor. Ancak buna karşılık karşı tarafta bu suçun ağır tahrik altında işlendiğini söylüyor. Yargıtay bununla ilgili olarak 1/6 tahrik indiriminin az olduğunu söyleyerek kararı bozmuştur. Bunun üzerine bugün yeniden yapılan yargılama sonucunda 20 yıl hapis cezası 18 yıl 4 aya düşürülerek karara bağlandı. Biz hala planlayarak işlenmiş bir cinayet olduğu görüşündeyiz. Bununla ilgili olarak yeniden Yargıtay’a itirazımızı yapacağız."

'İÇİMİZ YANIYOR'

Baba Hasan Canbulut, "Biz yargıya saygı duyarak geldik ama halen daha cezayı indirmenin derdinde Yargıtay. İndirim isteyen avukatlar acaba kendi çocukları olsaydı aynı indirimi isterler miydi? Ben bunu sorduğumda cevap veremediler, veremezler. Hepsi yalan. İçimiz yanıyor. Geceleri kalkıp ağlıyoruz" dedi.

Anne Nursel Canbulut ise "Sanığın ifadelerinin hepsi yalan. Cezanın indirilmesini istemiyoruz. Konuşamıyoruz, 3 senedir hala psikolojimiz bozuk" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Etiketler burdur cinayet