Girit 6.3 büyüklüğünde depremle sarsıldı

Komşu Yunanistan'ın Girit adasında 6.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Muğla, Antalya ve İzmir'de de hissedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Komşu Yunanistan'ın Girit adasında 6.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi, depremin yerin 2 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini açıkladı. Atina Jeodinamik Enstitüsü, depremin merkez üssünün denizde olduğunu duyurdu. Buna göre deprem, Girit'in doğusundaki Zakros köyünün 23 kilometre doğusunda, denizde gerçekleşti.

Habertürk'ün Atina muhabiri Taki Berberakis, adada yetkililerin tsunami uyarısı yaptığını duyurdu.

Deprem Muğla, Antalya ve İzmir'de de hissedildi.

Yetkililer, şu an için kendilerine can kaybı veya hasarla ilgili bir bildirim gelmediğini açıkladı. Adanın genelinde panik yaşandığı, halkın sokaklara döküldüğü aktarılıyor. Yunanistan Silahlı Kuvvetleri'nin Girit’teki unsurlarının da, gerektiği takdirde devreye girmek üzere hazır bekletildiği açıklandı. 

Girit adası 27 Eylül'de de 5.8 büyüklüğünde bir depremle sarsılmış, bir kişi ölmüştü. Devlet televizyonuna konuşan deprembilimci Efthymis Lekkas, bugünkü deprem ile 27 Eylül depreminin aynı fay hattında gerçekleşmediğini söyledi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Girit deprem