Giresunspor Süper Lig'de 44 yıl sonra galip

Göztepe'yi tek golle mağlup eden Giresunspor, bu sezonki ilk galibiyetini elde etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 44 yıl sonra Süper Lig'e dönen GZT Giresunspor, Göztepe'yi Diabate'nin golüyle yenerek bu sezon ilk galibiyetini aldı.

İlk yarısı golsüz tamamlanan karşılaşmanın 58'inci dakikasında Göztepe penaltı kazandı. Ceza sahası içinde Perez'le mücadeleye giren Cherif Ndiaye'nin yerde kaldığı pozisyonun ardından hakem Burak Şeker penaltı kararı verdi.

61'inci dakikada penaltı vuruşunu kullanan Tijanic'in şutunda kaleci Okan Kocuk topu kurtardı. Arslanagic'in kaleye göndermek istediği meşin yuvarlak, savunma oyuncularına çarpıp kornere çıktı.

70'inci dakikada bu kez Giresunspor lehine penaltı kararı çıktı. Ceza sahası içinde kaleci İrfan Can'la karşı karşıya pozisyonda Suleymanov yerde kalırken, hakem Burak Şeker bir kez daha penaltı noktasını gösterdi.

71. dakikada penaltıyı kullanan Diabate, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu ve Giresunspor'u öne geçirdi: 0-1

Bu sonuçla ilk galibiyetini alan GZT Giresunspor, puanını 5'e yükseltti. Göztepe de 5 puanda kaldı.

SÜPER LİG'DE 25 MAÇLIK GALİBİYET ÖZLEMİ BİTTİ

Süper Lig'e 1976-1977 sezonundan sonra dönen GZT Giresunspor'un Süper Lig'deki 25 maçlık galibiyet hasreti sona erdi.

Ligde en son galibiyetini 19 Aralık 1976'da Trabzonspor karşısında 2-0'lık skorla alan GZT Giresunspor, o sezonun kalan 18 maçında 5 beraberlik ve 13 yenilgi yaşadı.

Bu sezon tekrar döndüğü ligin ilk 7 haftasında 2 beraberlik ve 5 yenilgisi bulunan Karadeniz temsilcisi, 8. haftada Göztepe'yi 1-0 yenerek hem yeni dönemindeki ilk galibiyetini elde etti hem de bu kulvardaki 25 maçlık kazanamama serisini sonlandırdı.

Süper Lig'de galibiyeti olmayan tek takım, yarın Galatasaray'ı konuk edecek Çaykur Rizespor kaldı. (İZMİR/AA)