Giresunspor, Sankhare'ye: Karalama kampanyası yapıyor

Giresunsporlu Sankhare'nin "Kulüp başkanı beni tehdit etti, elektriğimi kestiler güvenliğim yok" açıklamalarına kulüpten "İftira, karalama kampanyası yapıyor" yanıtı geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig ekiplerinden Giresunspor'dan, futbolcu Younousse Sankhare'nin iddialarına yanıt geldi. Kulüp basın sözcüsü Halil İbrahim Önal, Sankhare'nin kulüple ilgili karalama kampanyası yaptığını söyledi.

Önal, Sankhare'yi "mesnetsiz iddialarla itibar suikastı düzenlemeye çalışmakla" suçladı ve açıklamaları nedeniyle oyuncuyu kınadıklarını dile getirdi.

Sankhare'nin "Evimin elektriklerini kestiler" iddialarını yalanlayan Önal şöyle konuştu:
"Sonuç itibarıyla dünyada her nerede olursa olsun elektrik borcu ödenmiyorsa o elektrik, firma tarafından kesilir. Bunu hepimiz biliyoruz. Elimizde kendi evine ait ödenmemiş faturalar var, üç ay elektrik faturası ödememiş. Giresunspor gibi Süper Lig'de mücadele eden bir takımdan bahsediyoruz. Biz gidip bu adamın evindeki elektriği ne yapalım? Bu adamın elektriğini niye keselim? Her şeyi bıraktık, transfer sürecindeyiz, eksiklerimiz var, oyuncu arıyoruz, finansal problemlerimiz var, para ayarlamaya çalışıyoruz, bizim işimiz bitti de Sankhare'nin evindeki elektriği mi keseceğiz? Bu çok saçma sapan bir şey."

'ARKADAŞINA KAFA ATTI'

Sankhare'nin performansının çok düşük olduğunu ve disiplinsiz hareketlerinin bulunduğunu öne süren Önal, "Takım arkadaşına kafa attı, boğazını sıkmaya çalıştı, bu tarz problemleri var ki bizden önce oynadığı takımlarda bu tarz kavgalar, huzur bozacak bazı davranışlarda bulunmuş. Teknik direktörle arası yok, idmanlara doğru düzgün gelmiyor, herkesle kavga ediyor, ceza almış" diye konuştu.

Önal, bu durumlar karşısında Sankhare ile anlaşarak yolları ayırmak istediklerini dile getirdi ve "Zaten hoca takımdan çıkarmıştı, artık kadroya koymuyordu. Biz yolları ayırmayı teklif ettik, ama bunun arkasından bizimle alakalı karalama kampanyası yapmaya başladı. Artık bu noktada o da şunu yapmak istiyor herhalde; 'Caydırayım da benim istediğim parayı versinler, ben o şekilde gideyim.' gibi bir düşünce var sanırım kafasında. Bu noktada da bu tarz girişimlerde bulundu" dedi.

'KİMSE ONU TEHDİT ETMEDİ'

Başkan Hakan Karaahmet'in oyuncuyu tehdit etmediğini söyleyen Önal "Başkanımızın her maç öncesinde takımdaki tüm futbolcularla motivasyon konuşmaları oluyor, alıyor karşısına konuşuyor. Başkanımızın ne kadar nazik, ne kadar pozitif bir enerjisinin olduğunu herkes bilir" ifadelerini kullandı. Sankhare'nin bir maç sonrasında kötü performansı nedeniyle ıslıkladığını da kaydeden Önal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Top onun her ayağına gittiğinde onu ıslıkladı ama bu bir tepkidir, bu şu demektir; 'Sankhare düzgün oynamıyorsun, kendine bir çekidüzen ver.' demektir. Yani kimse onun kapısına gitmedi, kimse ona 'Seni şöyle yaparız, böyle yaparız.' demedi. Bazen insanlar iyi oynar, bazen kötü oynar, kızar, ıslıklar ama akabinde de yarın yolda görse, kendi futbolcusudur onunla fotoğraf çektirmek ister. Bu, her yerde bu şekildedir."

'AÇIKLAMALAR İFTİRA'

Sankhare'nin açıklamalarının iftira olduğunu ifade eden Önal, "Biz bu konuda çok üzgünüz, çok kırgınız, biz böyle bir şey beklemiyorduk. Bununla ilgili yasal süreci başlattık. Bunlar inanılacak ve gerçekliği olacak konular değildir" diye konuştu.

Halil İbrahim Önal, söz konusu oyuncunun Flavio ve Serginho ile kavgasının olduğunu belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yani bunlar bizim iyi oyuncularımız, onların huzurunu bozup bu insanların bu takımda rahat top oynamasını engelliyorsa, o futbola etki ediyorsa, biz bu arkadaşı takımda istemiyoruz demektir. Bundan sebep zaten kadro dışı bırakılmıştı, huzurumuz da yok onunla alakalı. Sankhare ile yolları ayırmak için anlaşma yoluna gittik, tekliflerde bulunduk ama o çok sıcak bakmadı. Bunun arkasından da bu tarz çarelere başvurdu, kesinlikle itibar suikastı, başka bir açıklaması yok."

Ne olmuştu?

Giresunspor'un Senegalli futbolcusu Younousse Sankhare, Fransa'nın önde gelen gazetelerinden L'equipe'e konuştu. 32 yaşındaki oyuncu, "Evimde elektrik yok. Arabada telefonumu şarj ediyorum. Güvenliğimden endişe ediyorum" dedi. Mobbinge de uğradığını söyleyen Sankhare, "Sportif Direktör evi ve arabamı iade etmemi istedi" dedi ve şunları kaydetti: "Mümkün olan her türlü baskıyı yapıyorlar. Pazartesi günü başkan beni tehdit etti. Bana karşı düşmanlık var. Antrenman zamanı özellikle sabahları güvenlik olmuyor bazen. Şüpheli insanlar görüyorum. Çok temkinliyim. Korkuyorum açıkçası. Böyle bir şeyi yaşamadım. Güvenliğim için endişeliyim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Kaldığım yerde elektrik ve internetimi kestiler."

Sankhare'nin sözleri Fransa basınında yankı uyandırdı ve Giresunspor bir süre sonra hukuki yollara başvuracaklarını açıkladı. (AA/HABER MERKEZİ)