'Gibi'nin Ersoy'u Ahmet Kürşat Öçalan: 'Gibi'de oynamasaydım fanı olurdum

Oyuncu Ahmet Kürşat Öçalan, Teras Noir programında konuk oldu. Öçalan, "İzleyicisi olacağın bir projede yer almak her oyuncuya nasip olan bir şey değil. Gibi dizisinde oynamasaydım fanı olurdum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meriç Aral ve Efe Tunçer’in sunumuyla Zorlu PSM YouTube kanalında yayınlanan Teras Noir programının bu haftaki konuğu, "Gibi" dizisinde Ersoy karakterini canlandıran Ahmet Kürşat Öçalan oldu. Öçalan, 41. İstanbul Film Festivali seçkisinde yer alan, senaristliğini üstlendiği "Donadona" filmi ve "Gibi" hakkında sorulan sorulara yanıt verdi.

''GİBİ'NİN TEMELİNDEKİ MİZAH, ÇOK HOŞLANDIĞIM BİR MİZAH TÜRÜ'

Exxen'de yayınlanan "Gibi" dizisi hakkında konuşan Ahmet Kürşat Öçalan, dizide canlandırdığı Ersoy karakteri hakkında konuştu. Dijital platformda yayınlanan dizide oldukça sakin profiline rağmen bir anda gösterdiği patlamaları ile dikkat çeken Öçalan, "Gibi projesinin içinde olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum çünkü temelindeki mizah benim de çok hoşlandığım bir mizah türü. Bir yandan da izleyicisi, fanı olacağın bir projede yer almak her oyuncuya nasip olan bir şey değil. Gibi dizisinde oynamasaydım fanı olurdum. Ben birçok rolü de öyle aşırı düşünmem esasen. Bir karakter geldiği zaman hemen aklımda bir şey canlanıyor ve bunu oynuyorum. Belki ilk akla gelen şeyleri yapıyorum gibi gelebilir insanlara ya da rolü fazla didik didik etmemem yanlış gelebilir ama benim için yarattığım şeyler oyunculuk açısından yeterli oluyor" dedi. 

.

'HAYALLERİ OLUP ENGELLENEN HERKESİ CESARETLENDİREN BİR FİLM'

"Donadona" filminde senaristliğin yanı sıra Ali karakterini de canlandıran Ahmet Kürşat Öçalan filmle ilgili, “Filmin yönetmenleri İsmet Kurtuluş ve Kaan Arıcı çok sevdiğim ve iyi tanıdığım insanlardı. Arkadaş da olduğumuz için hiç zorlanmadık. Zaten 15 gün gibi bir sürede çektik ve bir oyuncu hikâyesi anlattık. Konu olarak daha önce çokça cast çekimi yaptığım için daha evvelinde oradan da çok fazla malzeme toplamıştım. Sağ olsun birçok arkadaşım da yardımcı oldu bu anlamda ve güzel bir imece işe profesyonel bir bakış olmuş oldu" ifadelerini kullandı. 

Filmin, hayata tutunmaya çalışan, sürekli oyuncu seçmelerine giden ama ret cevabı alan bir oyuncu hikâyesi anlattığını belirten Öçalan, "Azmine bakılacak olursa güçlü bir karakterin hikayesini anlatıyor. Bu açıdan da her oyuncunun kendinden çok fazla şey bulabileceği bir hikâye. Sadece oyuncu olarak da değil başarmak isteyen, amaçları, hayalleri olup bir şeyler tarafından engellenen herkesi anlatan ve cesaretlendiren bir film" diye konuştu.