Ailesi Yunanistan'a kaçak yollardan girmişti: Giannis Antetokounmpo NBA şampiyonu oldu

Yunanistan'a kayıt dışı giren Nijeryalı bir ailenin çocuğu olan Giannis Antetokounmpo, Milwaukee Bucks ile kariyerinin ilk NBA şampiyonluğunu yaşadı ve final serisinin en değerli oyuncusu seçildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerikan Basketbol Ligi (NBA) finalinde 2020-2021 sezonu final serisi gece oynanan maçla sona erdi. Milwaukee Bucks ve Phoenix Suns arasında oynanan final serisinde 3-2 üstünlüğü bulunan Milwaukee Bucks, kendi sahasında oynadığı serinin altıncı maçında Phoenix Suns'ı 105-98 mağlup ederek 50 yıl sonra ikinci kez NBA şampiyonu oldu. 

Şampiyonluk maçında 50 sayı, 14 ribaund, 5 blokluk performansla oynayan Milwaukee Bucks yıldızı Giannis Antetokounmpo, final serisinin En Değerli Oyuncusu (MVP) seçildi. Daha önce 2019 ve 2020 sezonlarında normal sezon MVP'si seçilen Antetokounmpo kariyerinin ilk NBA şampiyonluğunu yaşadı. 

Maçın ardından sosyal medyada da gündem olan Antetokounmpo hakkında 1 milyondan fazla tweet atıldı. 

GÖÇMEN BİR AİLENİN ÇOCUĞU

6 Aralık 1994 günü Yunanistan'ın başkenti Atina'da doğan Antetokounmpo, Nijeryalı göçmen bir ailenin çocuğu. Ailesi Yunanistan'a kayıt dışı girdiği için 18 yaşına kadar hiçbir ülkenin vatandaşı olmadan yaşayan Antetokounmpo, anılarında çocukken diğer üç kardeşi ile birlikte Atina sokaklarında işportacılık yaptıklarını anlatıyor. 

AİLESİNİN VİZE BAŞVURUSU İKİ KEZ REDDEDİLDİ

Çocukluk yıllarında futbolcu olmak isteyen 2,11 boyundaki yıldız, 2008 yılında 13 yaşındayken sokakta oynarken keşfedilip Filathilitikos isimli basketbol takımına transfer edildi basketbol kariyerine başladı. 18 yaşına girdiğinde NBA seçmelerine katılan Antetokounmpo 2013 yılında Milwaukee Bucks tarafından 15'inci sıradan draft edildi. Antetokounmpo'nun Amerika'ya transfer olmasının ardından yanına gitmek isteyen anne ve babasının vize başvurusu 2 kez reddedildi. Aile, üçüncü başvurularının kabul edilmesinin ardından Amerika'ya gidebildi.

Bucks'ta sekizinci sezonunu geçiren oyuncu ilk yıllarında beklenen performansı gösteremese de sonraki yıllarda yaptığı çıkış ile 2018-2019 ve 2019-2020 sezonlarında üst üste 2 kez sezonun en değerli oyuncusu seçildi. 

BRYANT'IN GÖSTERDİĞİ HEDEFİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Antetokounmpo'nun şampiyon olması, 26 Ocak 2020 günü helikopter kazasında ölen NBA yıldızı Kobe Bryant ile Twitter'daki konuşmalarını da yeniden gündeme getirdi. 2017 yılında Twitter'da yaptığı bir paylaşımda idol olarak gördüğü Bryant'ı etiketleyerek "Hala hedefimi bekliyorum" diyen Antetokounmpo'ya Bryant "MVP" şeklinde cevap vermişti. Antetokounmpo'nun 2019 yılında MVP seçilmesinin ardından bir paylaşım daha yapan Bryant, Antetokounmpo'yu tebrik ederek "Sıradaki hedef şampiyonluk" demişti. 

Maçtan sonra yaptığı açıklamalarda da Bryant'ı anarak "Kobe Bryant bunu yapabileceğimi düşünüyordu. Bunu yapmak zorundaydım" diyen oyuncu şampiyon olmasıyla ilgili, "Umarım bu, dünyadaki herkese umut verebilir" ifadelerini kullandı. 

Giannis Antetokounmpo'nun ağabeyi Thanasis Antetokounmpo da Milwaukee Bucks oyuncusu. Los Angeles Lakers forması giyen küçük kardeşleri Kostas Antetokounmpo da geçtiğimiz sezon NBA şampiyonluğu yaşamıştı. (HABER MERKEZİ)