Gezi tutuklularının aileleri adalet nöbetinde: Hukuksuzluğa son verin

Gezi Davası’nda tutuklananların aileleri Ankara’daki ‘Adalet Nöbeti’ne katıldı. Can Atalay’ın babası Mustafa Atalay, “Her fırsatta halkımızın vicdanından doğan Gezi’yi savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

Nur Kaplan

ANKARA - Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve bağlı odalar, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili davada verilen hapis cezalarına tepki olarak 183 gündür Mimarlar Odası Ankara Şubesi önünde "Adalet Nöbeti" tutuyor. Tutuklular için yapılan adalet nöbeti eyleminde, Can Atalay’ın annesi Şükran Atalay ve babası Mustafa Atalay, Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Demir Kahraman ile kızı Vera Kahraman da katıldı.

'KAHROLSUN İSTİBDAT, YAŞASIN HÜRRİYET'

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nde bir araya gelen aileler, 6 aydır tutuklu bulunan yakınlarının serbest bırakılmasını talep etti. TMMOB Genel Başkanı Emin Koramaz, "Gezi Davası kararlarının hukuk skandalı olduğunu, tutukluların hukuktan, demokrasiden yana verdiği mücadelenin umut vermeye devam ettiğini" söyledi:

"Arkadaşlarımız mesleki sorumluluklarını yerine getirdiği için, hukuk dışı projelere karşı çıktıkları için, bu ülkenin daha yaşanabilir olması için verdikleri mücadeleden dolayı içerideler. Bizler onlarla dayanışma içerisinde olmaya devam ediyoruz. Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet."

'SİYASET DOĞRUDAN YARGIYA TALİMAT VERİYOR'

Gezi Davası kapsamında haklarında hapis cezası verilen Tayfun Kahraman, Can Atalay ve Mücella Yapıcı’nın TMMOB bünyesinde çalıştığını, Gezi Parkı’nın AVM-rezidans projesi olan Topçu Kışlası’na dönüştürülmemesi için mücadele ettiklerini belirten Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Demir Kahraman, "Taksim Dayanışması meşruydu. Taksim Dayanışması diğer kent dayanışmaları gibi bu memlekette rant alanına karşı kurulan, kendiliğinden gelişen mücadelelerden bir tanesidir" dedi.

Siyasetin yargıya doğrudan talimat verdiğini ifade eden Kahraman sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siyaset doğrudan yargıya talimat veriyor ve bunu aleni bir şekilde yapıyor. Siyaset yargının üzerinden elini çeksin. Ortada ne delil var ne suç var. Herhangi bir şey olmadığı halde aleni talimat olduğu için biz arkadaşlarımızdan, onlar kentlerden, kentlerimiz onların katkılarından, hepimiz birbirimizden mahrumuz. Siyaset mesleğimizden, yargıdan elini çeksin. Tayfun, Can, Mücella güzel günler yakında."

'GÜN ADALETSİZLİKLERE KARŞI YAN YANA GELME GÜNÜ'

Gezi Davası'nda verilen tutuklama kararının üzerinden 6 ay geçtiğini, delil olmamasına rağmen Gezi’yi savunanların hâlâ tutuklu bulunduğunu belirten Can Atalay’ın babası Mustafa Atalay ise "Bizler her fırsatta halkımızın vicdanından doğan Gezi’yi savunmaya devam edeceğiz. Ülkemizdeki tüm kurumların bu hukuksuzluğa acilen son vermeye çağırıyoruz. Gün adaletsizlikleri aşmak için yan yana gelme, memleketimize ve geleceğe sahip çıkma günüdür" diye konuştu.