Gezi kararını eleştiren AK Partili Kocabıyık: Düşüncemde aynı yerdeyim

Gezi Davası kararlarını eleştiren eski AK Parti milletvekili Hüseyin Kocabıyık, açıklamasında ciddi bir hukuk sorunu olduğunu söyledi. Kocabıyık, Uşak Valisi eşinin merkeze çekilmesini değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gezi Davası kararını eleştiren eski AK Parti milletvekili ve Uşak Valisi Funda Kocabıyık'ın eşi Hüseyin Kocabıyık, "Gezi Davası hakkındaki düşüncemde aynı yerdeyim" dedi. 

Funda Kocabıyık'ın merkeze çekilmesinden sonra Odatv’den Ersin Eroğlu'na konuşan Kocabıyık, “AK Parti’nin kurucu ilkelerinde biz böyle durumlara karşı çıktık. AK Parti içerisinde siyaset yapıyorum. Parti içerisinde ‘adalet’ kavramını bugün tartışmaya açmak isteyen insanlar var bunu da görelim” ifadelerini kullandı.

Gezi Davası kararıyla ilgili yaptığı paylaşımın arkasında olduğunu belirten Kocabıyık, kararın oluşturulmasında hukuki bir sorun olduğunu belirterek şunları söyledi: "Gezi Davası hakkındaki düşüncemde aynı yerdeyim. Ciddi bir hukuk sorunu var. Kararın oluşturulmasında ve kararı oluşturan kişilerde sorun var. Bu çok açık, inkâr edemeyiz. Bunu dün de söyledim bugün de söylüyorum yarın da söyleyeceğim."

 

'BENİMLE İLGİSİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM'

Hüseyin Kocabıyık, eşi Funda Kocabıyık’ın İçişleri Bakanlığı emrine alınmasının yaptığı paylaşımla ilgili olmadığını düşündüğünü ifade ederek "Eşimin görevden alınması tamamen Sayın Bakanın ve Cumhurbaşkanının takdiridir. Benim attığım tweet'lerle ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Ankara’ya çekilmesi idari bir tasarruftur” dedi

Hüseyin Kocabıyık sözlerini şöyle noktaladı: "Türkiye’de bugüne kadar değişim ve dönüşümleri yapan insan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Türkiye’nin yeni bir demokrasi hamlesi yapması gerekiyor. Bunu yapacak güç ve karizma da Cumhurbaşkanı’nda var." (HABER MERKEZİ)