Gezi Davası'nda birleştirme kararı verildi

Gezi Parkı Davası'nın yurt dışında bulunan sanıkları Can Dündar, Mehmet Ali Alabora ve Ayşe Pınar Alabora'nın da aralarında bulunduğu 7 sanıklı dava, ana dava dosyasıyla birleştirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gezi Parkı'nda yurt dışında bulunan sanıkların yargılandığı davanın tutuklu tek sanık olan Osman Kavala'nın da içinde bulunduğu ana dava dosyasıyla birleştirilmesine karar verildi. İlk duruşma 21 Mayıs'ta yapılacak.

İSTİNAF BERAAT KARARINI BOZMUŞTU

Gezi eylemlerine ilişkin aralarında iş insanı Osman Kavala, gazeteci Can Dündar, Ayşe Mücella Yapıcı ve oyuncu Mehmet Ali Alabora'nın da bulunduğu 16 sanığın "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlamasıyla yargılandığı dava, 18 Şubat 2020'de karara bağlanmıştı.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, Osman Kavala’nın da aralarında olduğu 9 sanığın beraatine, firari sanıklar Ayşe Pınar Alabora, Can Dündar, Gökçe Tüylüoğlu, Handan Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet Germiyanoğlu, İnanç Ekmekçi ve Mehmet Ali Alabora'nın ise dosyalarının ayrılmasına karar vermişti.

Yerel mahkemenin kararı savcılık tarafından istinafa taşınmış ve İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, 22 Ocak 2021'de Osman Kavalı’nın da aralarında bulunduğu 9 sanığın beraat kararını bozmuştu.

30. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu Osman Kavala dışındaki sanıklar Mücella Yapıcı, Can Atalay, Ali Hakan Altınay, Çiğdem Mater Utku, Mine Özerden, Tayfun Kahraman, Yiğit Aksakoğlu ve Yiğit Ali Ekmekci hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmasına karar vermişti. (HABER MERKEZİ)