Gezi Davası için 'adalet nöbeti' 120'nci gününde: Mücadeleye devam

TMMOB ve bağlı odaların Gezi Davası kararlarına karşı başlattığı 'adalet nöbeti' 120 günü doldurdu. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, yaptığı açıklama ile "mücadeleye devam" mesajı verdi.

Gezi Davası'na karşı başlatılan nöbetin dört ayı geride bırakmasına ilişkin açıklama, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nde yapıldı.
Google Haberlere Abone ol

Nur Kaplan

ANKARA - Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve bağlı odalar, Gezi Davası'nda Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman ve Can Atalay’a verilen cezalara tepki olarak dört ay önce Mimarlar Odası Ankara Şubesi önünde 'adalet nöbeti' başlattı.

Osman Kavala, Çiğdem Mater Utku, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Yiğit Ali Ekmekçi’nin de aralarında bulunduğu Gezi tutuklamalarını protesto eden meslek örgütleri, 'adalet nöbeti’nin dördüncü ayında Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nde açıklama yaptı.

‘ARKADAŞLARIMIZ ÇIKANA DEK ADALET NÖBETİ DEVAM EDECEK’

Gezi tutuklamalarına tepki gösteren Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, hak arayışlarını, adalet nöbetlerini ve taleplerini yükselteceklerini belirterek şunları söyledi: “120 gündür saat 17.00-20.00 arası her gün tutulan adalet nöbeti adalet arayışının parçasıydı, çoğalmamamızı da sağladı. Her gün yeni biriyle tanışıyoruz. Adalet nöbeti, toplumsal muhalefet için nefes alanı oldu. Bu nöbet toplumsal mücadele açısından iz bırakacaktır, arkadaşlarımız çıkana dek adalet nöbetine devam edeceğiz.”

Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Sekreteri Ömer Dursunüstün ise “Toplumsal muhalefeti cezalandırmak için verilen bu hukuksuzluğun, düzmece oyunun üzerinden dört ay geçti. Bu dosyanın hızlıca görülmesini bekliyoruz. Arkadaşlarımız çıkana dek nöbeti sürdürmekte kararlıyız” dedi.