Gezi anmasında gazetecilere gözaltı: 'Benim gazetecim değilsin'

Taksim'de Gezi eylemini izleyen gazeteci Meltem Akyol yaşadıklarını anlattı: "Bağırarak gazeteci olduğumu ifade ettiğimde 'Sen benim gazetecim değilsin' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gezi eylemlerinin dokuzuncı yıl dönümü dolayısıyla Taksim'de toplanan kitleyi TMMOB önünde ablukaya alan polisler, Evrensel muhabiri Meltem Akyol, BirGün muhabiri Gökay Başcan, Halk TV muhabiri Ozan Demiriz ve Flaş TV’den Dilan Polat, Sevda Doğan ve Derin Aydoğdu'yu gözaltına aldı.

Gece boyunca süren ifadelerin ardından 5 gazeteci serbest bırakıldı. Evrensel muhabiri Meltem Akyol maruz kaldıkları şiddeti şöyle anlattı:

"İpek Sokak'ta eylem dağılmışken polis sokağın iki ucunu da tuttuğu için oradan ayrılmamız mümkün olmadı. Çıkışlara izin verilmedi. Eylemcilere yapılan müdahalelerde defalarca biber gazına maruz kaldım.

Emniyet Amiri basın için koridor oluşturacağız ve sizi o koridordan sokağın dışına çıkaracağız dediğinde çağrıya uyarak koridordan çıkmak istedik. Yanımda başka meslektaşlarım da vardı. Koridora girdiğimiz andan itibaren -ki boynumda fotoğraf makinem olmasına rağmen- polisler tekmeler ve kalkanlarla bizi sıkıştırmaya başladı.

Geri dönüp bu muamelelerini kaydetmek istediğimde beni ittiler ve telefonumu yere attılar ve üzerine bastılar. Telefonumu almak için eğildiğimde darbeler devam etti. Tam koridorun çıkma noktasına geldiğimde 2 polis kolumdan tutarak gözaltına alınacağımı söyledi. Hem başıma hem de kollarıma vurmaya devam ettiler. Bağırarak gazeteci olduğumu ifade ettiğimde de; "sen benim gazetecim değildin" dedi. Hemen arkamda duran sivil giyimli polis de "Sana göstereceğiz biz gazeteciliği" dedi. Ters kelepçe takılarak gözaltına alındım. Hastaneye gidene kadar gözaltı aracında ters kelepçe ile bekletildim. Muayeneye kadar gazeteci olmamı söylememe rağmen ters kelepçeyle tutuldum, araçtan o şekilde indirildim. Yaklaşık 12 saattir de hukuksuz bir şekilde gözaltında tutuldum.

Mesleğimi yapma hakkım ve basın özgürlüğüm kısıtlandığı için bana karşı suç işlenmiştir. Ayrıca beni bu şekilde gözaltına alan polislerden şikayetçiyim."

(KAYNAK)