Getir kuryesi: Baskı yaptılar, olayın unutulduğunu düşünüp işten attılar

Getir'in 'verdiği röportaj değil disiplin nedeniyle işten çıkarıldı' dediği motokurye konuştu: O dönem tepki gelir diye çıkaramadılar, baskı yaptılar. Şimdi de olayın unutulduğunu düşünerek attılar.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Sokak röportajında ekonomi ve çalışma şartlarını eleştiren motokuryenin işten çıkarılmasıyla ilgili tartışma sürüyor.

Sosyal medyada yayınlanan röportaj nedeniyle işine son verildiği iddia edilen kurye hakkında Getir'den yapılan açıklamada, "İş disiplini ile ilgili başka sebeplerle sözleşmesi sonlandırılmıştır" ifadeleri yer aldı.

Motokurye ise çektiği bir videoyu sosyal medyadan yayınlayarak, yaşananları anlattı. "Bu videoyu 'işten çıkarıldım mı, çıkarılmadım mı' sorusuna cevaben çekiyorum. Çıkarıldım arkadaşlar" diyen kurye şunları söyledi:

'TEPKİ GELİR DİYE ÇIKARAMADILAR, YILDIRMA POLİTİKASI UYGULADILAR'

"Fiilen dün çıkarıldım ama aslında 1 ay önce, yani o röportajı verdiğim günün ertesinde işten çıkarmışlardı, çıkarmayı göze almışlardı. Lakin çıkaramadılar. Tepki geleceğini bildikleri için, bana elen mesajları, destekleri bildikleri için o zaman beni çıkaramadılar. Ama çıkarmaktan beter ettiler. Sürekli tehdit ediyorlardı, 'Bak seni çıkarırız, düzgün dur' diye. Hatta son zamanlarda iyice ileri giderek bana yıldırma politikası uygulamaya başladılar. Örneğin şirket motoruyla kaza yaptım. Kazanın masrafını bana ödettiler. Normalde hiçbir şoför, kurye ödemez. Ama bana dediğim gibi yıldırma politikası uyguluyorlardı, 'Ödemeyeceğim' deyip işten ayrılmamı istiyorlardı. Kendileri çıkaramadıkları için benim bırakmamı sağlamaya çalışıyorlardı. Ama ben de inat ettim, bırakmadım. 

'İŞTEN ATILDIĞIMI BİLE SÖYLEMEDİLER'

1 hafta önce depo sorumlumuz Ömer abi beni aradı, röportajdan dolayı bana İsa beyin (Bölge Müdürü) bana kızgın olduğunu, beni işten çıkarmasını istediği söyledi. Bunu Buradan Ömer abime selam olsun benim için bir şans daha istemiş. 'Dursun, bir daha yapmaz, aklı başına geldi' falan demiş, sağolsun. İsa beyi ikna etmiş. Sonra da beni aradı, 'Abim bak seni çıkaracaklar, son bir şans istedim, sakın bir daha böyle bir şey yapma' gibi uyarıda bulundu. Dedim ki 'Beni çıkaramazlar, tepki yerler.' Ama 'Bu olayın unutulduğunu' düşünüyorlarmış, İsa bey öyle demiş. Dün de beni işten çıkardılar. Kimse gelip de bana 'seni işten çıkarıyoruz' demedi. WhatsApp iş gurubumuzdan beni çıkarmışlar. Arkamdan da 'arkadaşınız işi bıraktı' demişler. Sonra arkadaşlarım beni aramaya başladı. 

'KORKMAYIN'

Demem o ki, benim elim ayağım tutuyor, başka yerden de kazanırım paramı. Ama korkmayalım arkadaşlar korktuk diye zaten bu haldeyiz. Şöyle düşünmeyin 'bak çocuk konuştu çocuğu işinden ettiler'. Konuşun abi korkmayın!" (HABER MERKEZİ)