Getir İspanya, İtalya ve Portekiz'den gidiyor

21 Temmuz'dan Fransa'dan çekilme kararını açıklayan Getir, Uspanya, İtalya ve Portekiz'den de çekilme kararı aldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uluslararası gıda dağıtım girişimi Getir İtalya, İspanya ve Portekiz'den çekileceğini duyurdu.  Şirket e-postayla yaptığı açıklamada, üç ülkeden düzenli bir şekilde çekilme niyetinde olduğunu aktardı. Şirketten yapılan açıklamada, "Getir aynı zamanda bir finansman turunu tamamlıyor ve şirketin gelirlerinin yüzde 96'sını oluşturan İngiltere, ABD, Almanya, Hollanda ve Türkiye'de faaliyet göstermeye devam edecek" ifadesi kullanıldı. 

Bir ay önce İspanya'nın en büyük işçi sendikası G,tir'in ülkedeki faaliyetlerini durdurduğunu ve tüm çalışanlarını işten çıkardığını açıklamıştı. Şirketten yapılan açıklamada, "Getir'in bu üç pazardan çekilmesi, finansal kaynaklarını operasyonel karlılık ve sürdürülebilir büyüme fırsatlarının daha güçlü olduğu mevcut pazarlara odaklamasına olanak sağlayacaktır" denildi. 

Getir 21 Temmuz'da da Fransa'dan çekilme kararını duyurmuştu.  Yapılan açıklamada "Bugün Fransa'daki son hizmet günümüz. Siparişlerinizi size ulaştırmak büyük bir zevkti ve bu maceranın bir parçası olan herkese minnettarız. Teşekkür ediyor ve sizler için en iyisini diliyoruz" ifadelerine yer verilmişti.  (EKONOMİ SERVİSİ)