Gergerlioğlu'nun ifadesi tutanaktan çıkarılmak istendi

HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, hukuka aykırı bir şekilde Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun gözaltındaki ifadesinin bir bölümünün tutanaktan çıkarılmak istendiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beş yıl önce paylaştığı bir tweet gerekçe gösterilerek milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu, bu sabah saat 06.30'da TBMM'den yüz kadar polis tarafından gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı yeni bir soruşturma kapsamında gözaltına alınan Gergerlioğlu götürüldüğü Kavaklıdere karakolundaki ifade işleminin ardından saat 13.00'de serbest bırakıldı.

'BUNCA YILLIK HUKUK HAYATIMDA GÖRMEDİM'

Gözaltı sürecini takip eden isimlerden HDP Milletvekili Avukat Filiz Kerestecioğlu, Gergerlioğlu'nun ifadesinin bir kısmının tutanaktan çıkarılmak istendiğini belirterek, "Bunca yıllık hukuk hayatımda görmediğim şey; ekteki bölüm ifadeden çıkarılmak isteniyor! Bekleme bu yüzden. Ve kayda geçsin ki bu da ikinci bir işkence ve özgürlük hakkının gaspıdır" dedi.

Kerestecioğlu'nun paylaştığı tutanağa göre Gergerlioğlu, ifade tutanağından çıkarılmak istenen ifadesinin ilgili bölümünde, 'abdest aldığı sırada gözaltına alındığını, namazını kılmasına ve elbiselerine giymesine izin verilmesi halinde kendisinin geleceğini söylediğini ancak koluna giren polisler tarafından ayağında terlikler ve üzerinde pijamalarıyla TBMM'den çıkarıldığını, güç kullanılarak polis otosuna bindirildiğini bu sırada sol kolunda ekimoz oluştuğunu, sağ el ikinci parmağını bükmekte zorlandığını, boyunda kas ağrıları oluştuğunu' anlattı.


'Kendimi orada ifade etme ve ibadet özgürlüğüm ihlal edildi, güç kullanılmak suretiyle darp edildim. Ayrıca hukuka aykırı yakalamam yapıldığı için davacı ve şikayetçiyim" dedi. (HABER MERKEZİ)