Gergerlioğlu’ndan Kocaeli Valisi’ne: HDP’den İçişleri Bakanı da Cumhurbaşkanı da olur

HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’u HDP’ye yönelik sözlerinden dolayı eleştirdi. Bunun üzerine Vali Yavuz, Gergerlioğlu’nu Twitter’dan engelledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yoğun kar yağışı altında gerçekleşen Newroz kutlamasında konuştu. Miting alanında HDP’nin flamalarının alınmasının engellendiğini belirten Gergerlioğlu, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’a tepki gösterdi.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un geçtiğimiz günlerde gündeme gelen, "Bu ülkenin PKK’lı, HDP’li bir içişleri bakanına, bir milli eğitim bakanına, bir cumhurbaşkanı yardımcısına tahammülü yoktur" sözlerine Newroz’da tepki gösteren Gergerlioğlu, şunları söyledi:

“Kocaeli Valisi sen kimsin ya? Sen devletin bir memurusun! Sen hangi hakla millete karşı mücadele ediyorsun? Sen milletin işlerini idare etmekle görevli bir memursun haddini bil! Sen bu sözleri bu ülkenin 3. büyük partisine söyleyemezsin. Eğer ki siyasal alana girmek istiyorsan buyur gel. AK Parti’den adaylığını koy çık karşımıza al boyunun ölçüsünü. Sana açıkça söyleyeyim Kocaeli Valisi; bu ülkede HDP’den 2 bakan oldu sizin o bakanlarınızdan bin kat daha ahlaklı, dürüst bir şekilde bakanlık yaptı ve daha onlarca da bakan olacak, bunu çok iyi bil. HDP’den İçişleri Bakanı da olur Cumhurbaşkanı da olur.”

VALİ YAVUZ GERGERLİOĞLU’NU ENGELLEDİ

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’u etiketleyerek sosyal medya hesabından tepkisini içeren paylaşım yaptı. Kısa süre sonra Kocaeli Valisi Yavuz, HDP Milletvekili Gergerlioğlu’nu Twitter’da engelledi. (DUVAR)