Gergerlioğlu: Sincan Cezaevi'nden 500 kişi sürgün edilmiş

Cezaevlerinde hak ihlallerinin devam ettiğini belirten HDP Milletvekili Gergerlioğlu, Sincan Cezaevi'nden 500 kişinin Diyarbakır, Van ve Erzurum cezaevlerine sürgün edildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Van F Tipi Kapalı Cezaevi'nde vefat eden 20 yaşındaki Şervan Can Güder'in ölümünün şüpheli olduğunu belirterek, "Hem şüpheli ölümle ilgili hem de hastaneden mezarlığa kadar cenaze aracı neden verilmediğine dair tatminkar bir açıklama yapılması gerektiğinin altını çiziyorum" dedi.

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında "Cezaevlerinde hak ihlalleri devam ediyor" diyen Gergerlioğlu, bazı cezaevlerinde sorunlar yaşandığını belirterek, bunlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

'MAHPUS YAKINLARI DA TAŞINMAK ZORUNDA KALIYOR'

Sincan Cezaevi'ndeki son gelişmeleri de gündeme getiren Gergerlioğlu, şu açıklamayı yaptı:

"Sincan Cezaevi'nden 500 kişi Diyarbakır, Van, Erzurum cezaevlerine sürgün edilmiş nakledilmek suretiyle. Bu gerçekten çok üzücü bir durum. Mahpusa bir ceza çektiriyorsun fakat yakını Ankara'da oturuyor, Sincan'a gidip ziyaret ediyor sen onu kalkıp Van'a sürüyorsun. Bu insanlar, yıllardır oturdukları evlerden Van, Erzurum, Diyarbakır'a taşınmak zorunda kalıyorlar. En az 500 kişi şu ana kadar nakledildi." (ANKARA-AA)