George Floyd'un sevgilisi, polisin öldürdüğü Wright'ın öğretmeni çıktı

Irkçı polisler tarafından boğularak katledilen George Floyd'un kız arkadaşı Courteney Ross, iki gün önce polis tarafından öldürülen siyah Daunte Wright'ın lise yıllarında öğretmeni olduğunu söyledi.

Daunte Wright ve George Floyd
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Minnesota eyaletinde polis tarafından öldürülen Floyd ve Wright'ın aileleri ile avukatları Ben Crump, dün basın toplantısı gerçekleştirdi. 

Floyd'un 3 yıllık sevgilisi Courteney Ross, toplantının ardından yaptığı açıklamada, Edison Lisesi'nde çalıştığı sırada Daunte Wright'ın öğretmeni olduğunu söyledi. 

Daha sonra konuyla ilgili Washington Post'a konuşan Ross, Floyd'un öldürüldüğü yerden yalnızca 16 kilometre mesafede polis tarafından vurularak öldürülen Wright için "Şapşal bir çocuktu ve çok fazla sevgiye ihtiyacı vardı. Her sabah sınıfa geldiğinde yüzünde gülümseme olurdu" ifadelerini kullandı. 

"Daunte gibi öğrencilerin daha fazla kaynağa ihtiyacı vardı ama hiçbir zaman sahip olamadılar" diyen Ross, "Sistemimiz Daunte gibi çocuklara hizmet etmiyor. Ve şimdi, bir zamanlar inandığım bu sistemi her zamankinden daha fazla görüyorum, Siyah yaşamları korumak için gerekenler yapılmıyor" diye konuştu. 

​Daily Mail'in haberine göre, Daunte öğrenme güçlüğü nedeniyle okulu bırakmıştı ve 2 yaşındaki oğluna bakabilmek için çalışıyordu. (Sputnik)