Genital bölge estetiği hakkında merak edilenler

Genital bölge estetiği, özellikle doğum sonrası veya hızlı kilo alıp verme döneminden sonra kadınların sık tercih ettiği bir estetik uygulaması olarak öne çıkıyor.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Seyhan Özleme, hızlı kilo alıp verme, kötü beslenme alışkanlıkları, gebelik süreçleri, sigara ve alkol tüketimi, sık cinsel ilişki, ilerleyen yaş veya obezite gibi nedenlerden dolayı kadınlar arasında popüler olan genital bölge yağ enjeksiyonu hakkında bilgi verdi. 

Kanül ile yağ almak (fat harvesting), alınan yağı işlemek (fat processing) ve alınan yağı enjeksiyon ile dokuya vermek (fat transfer) olarak adlandırılan 3 aşamalı bu işlemde, yağ almak için en sık karın bölgesi tercih edilse de karın bölgesinde yeterince yağ dokusu yok ise uyluk iç veya dış kısmı, mons pubis de yağ elde etmek için kullanılabiliyor. 

ENJEKTE EDİLEN YAĞ KALICI MI?

Alınan yağın 3’te 2’si ilk altı ayda erimektedir. Geri kalan üçte birlik yağ dokusu ise yaklaşık 5 yıl kalıcı olmaktadır. Bu sebeple ilk uygulama esnasında normalden daha fazla yağ enjekte edilir. İlk aylarda daha büyük ve şiş olan görünümün nedeni budur.

Uygulanan yağın kalıcılığını arttırmak için hızlı kilo kayıpları olmaması, sağlıklı beslenme ve sigara kullanılmaması önemlidir. Ayrıca uygulama esnasında alınan yağın fazla bekletilmeden, inceltme işleminin iyi yapılması, PRP eklenmesi de kalıcılığı arttırmaktadır.

UYGULAMA SONRASI DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

İşlem sonrası erken dönemde buz uygulaması ve antibiyotik kullanılması önemlidir. Yağ alınan bölgede kanama olmaması için bandaj yapılır ve 48 saat özen gösterilmelidir.

İşlem sonrası yaklaşık 1 ay boyunca çok sıcak su kullanmamak, havuz-spa kullanmamak, dar pantolon, tayt, bisiklet, ata binme ve cinsel ilişki gibi aktivitelerden uzak durmak iyileşme açısından çok önemlidir.

Dengeli beslenme, yeterince su tüketimi ve sigara kullanmamak iyileşme süreci ve enjekte edilen yağın kalıcılığı açısından özellikle önem arz etmektedir.