Genel-İş'in Maltepe açıklaması: Anlaştık, grev sona erdi

Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 2 No’lu Şube üyesi Maltepe Belediyesi işçileri grevlerini 6'ncı gününde sürdürürken, Belediye Başkanı Ali Kılıç anlaşma açıklaması yaptı. Genel-İş de "Grevimiz bugün itibariyle sona ermiştir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Belediye işçilerinin greve gittiği Maltepe'de Belediye Başkanı Ali Kılıç "Genel İş Sendikası ile sürdürdüğümüz Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanmıştır" dedi.

Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 2 No’lu Şube üyesi Maltepe Belediyesi işçilerinin grevi altıncı gününde sürerken, CHP'li Belediye Başkanı Ali Kılıç sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Twitter'dan açıklama yapan Kılıç, "Genel İş Sendikası ile sürdürdüğümüz Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanmıştır. Bu süreçte sağduyu ve anlayışını esirgemeyen halkımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz" ifadelerini kullandı. 

Açıklama, Genel-İş Genel Merkez Yönetiminin 4700 liralık öneriye imza atma niyetine karşı işçilerin referandum kararı almasının ardından geldi. Evrensel'de yer alan habere göre ise işçiler, bunun bir algı yönetme çalışması olduğunu ve henüz resmi bir anlaşma olduğuna dair Genel-İş merkez yönetiminden açıklama gelmediğini söyledi.

GENEL-İŞ: GREV SONA ERMİŞTİR

Genel-İş Sendikası da anlaşma imzalandığını açıkladı. Sendikanın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda "Maltepe Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Yapılan anlaşmaya göre ikramiye dahil en düşük ücret net 4700 TL oldu. Uyuşmazlık nedeniyle 23 Şubat'ta başlayan yasal grevimiz bugün itibariyle sona ermiştir" denildi.

Ataşehir Belediyesi işçilerinin de grevi sürerken Genel İş merkezi ile belediye arasında anlaşma imzalanmıştı. (HABER MERKEZİ)