Genco Demirer'in 'Kırmızı Yelek' sergisi açılıyor

Genco Demirer'in resim sergisi "Kırmızı Yelek", yarın Artizan Sanat'ta açılıyor. Sergi, 30 Kasım'a kadar her gün 10.00–18.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ressam Genco Demirer’in "Kırmızı Yelek" adlı resim sergisi Beyoğlu’nun yeni kültür sanat mekânı İSTKA projesi Artizan'da ziyaretçilerle buluşmaya hazırlanıyor. Sergi, Demirer’in uzun süredir çalışmalarını sürdürdüğü Kızılay gönüllü faaliyetlerini konu alıyor. 

İlhamını Hilal-i Ahmer kartpostalları için resim çizen ressamlardan alan sergide, Demirer'in 22 adet günümüz Kızılay gönüllü çalışmalarını kendi dijital özgün üslubuyla yorumladığı eserler bulunuyor. Sergide, yangın, sel, deprem, gibi birçok farklı afet alanında çalışan gönüllüleri konu alan eserlerin yanı sıra Kızılay kurumuna Kızılay ismini veren Mustafa Kemal Atatürk’ün Kırmızı Yelekli resmi de sergide yer alıyor.

GELİRİN TAMAMI KIZILAY'A BAĞIŞLANACAK

30 Kasım'a kadar her gün 10.00–18.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak sergi açılışına ressam Genco Demirer, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık katılacak. Sergideki eserlerin satışından elde edilecek maliyet dışı gelirin tamamı Kızılay’a bağışlanacak.

Artizan Sanat’ta “Kırmızı Yelek” sergisi kapsamında ayrıca, 23 Kasım çarşamba günü 18.00’da sanatçı Genco Demirer ile küratör Mehmet Lutfi Şen’in katılacağı sergi söyleşilerinin ilki olarak “Dijitalleşme ve Yaratıcılık” konulu bir oturum yapılacak. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)