Gençlerbirliği Dalkurd'da oynadığını öğrenince yeni transferinin sözleşmesini feshetti

Gençlerbirliği dün sözleşme imzaladığı Rodin Cem Deprem ile bugün sözleşmesini feshetti. Gerekçenin, Deprem'in Dalkurd takımında oynaması ve Amedspor'un futbolcuyla ilgilenmesi olduğu öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Spor Toto 1'inci Lig ekiplerinden Gençlerbirliği, İsveç’ten transfer ettiği  24 yaşındaki Rodin Cem Deprem ile imzaladığı sözleşmeyi feshetti.

Bianet'ten Ruken Tuncel'in haberine göre Gençlerbirliği, 17 Ocak'ta Rodin Cem Deprem ile bir buçuk yıllığına sözleşme imzaladı, antrenmana çıkan oyuncunun daha sonra sözleşmesi feshedildi. Bianet'e konuşan ve ismini vermek istemeyen bir Gençlerbirliği Kongre üyesi, "Sözleşmenin feshedilmesinin tek gerekçesi Rodin Cem Deprem'in Kürt olması ve daha önce Dalkurd takımında oynamasıdır" iddiasında bulundu.

Kongre üyesi "İsveç üçüncü liginde oynayan Dalkurd'un terörist bir takım olduğu iddia edildi. Kulüp, biraz daha araştırdığında Amedspor'un bir ay önce futbolcuyu istediğini fakat anlaşamadıklarını öğreniyor. Dalkurd ve üstüne Amedspor eklenince kıyamet koptu ve sözleşmesi feshedildi. Tepkiler üzerine sözleşmenin ekonomik şartlar nedeniyle iptal edildiğini söylüyorlar fakat bu tamamen çarpıtma, denemeye gelmedi bu oyuncu antrenmana çıktı. Oyuncu olarak alındı fakat Kürt olduğu öğrenilince taraftar tepkisi gibi gerekçelerle sözleşmesini feshettiler" dedi.

'YAZIK OLMASIN DİYE DÜŞÜNDÜK'

Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Başkanı Niyazi Akdaş ise iddiaların gerçek olmadığını savundu, Rodin Cem Deprem ile 'anlaşmalı olarak ayrıldıklarını' söyledi. Akdaş "Santrfor olarak sözleşme imzaladık sonra çocuğun geleceğiyle oynamayalım, yazık olmasın diye düşündük, hem biz de daha fazla para vermiş olacaktık, o nedenle karşılıklı anlaşmalı ayrıldık" dedi.

Gençlerbirliği ise sosyal medya hesabından "Dün itibariyle prensipte anlaştığımız ve kamuoyuna yeni transferimiz olarak duyurduğumuz Rodin Cem Deprem ile sözleşme süresi konusunda mutabakata varamadığımızdan dolayı oyuncuyla anlaşmamızı karşılıklı iptal etmiş bulunmaktayız" paylaşımı yapıldı. (HABER MERKEZİ)