Genç piyanist Can Saraç, Mariinsky Orkestrası ile sahneye çıkıyor

Başarılarıyla gündeme gelen 16 yaşındaki genç piyanist Can Saraç, Mariinsky Orkestrası ile 4 Şubat günü sahneye çıkıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Piyano eğitimini Türkiye ve Almanya’da sürdüren 16 yaşındaki genç piyanist Can Saraç, St. Petersburg’da bulunan Mariinsky Theater’de, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası müzik direktörü ve 1. şefi olan, aynı zamanda bu dönemden itibaren Mariinsky’de konuk şef olarak görev yapacak olan başarılı maestro Cemi’i Can Deliorman yönetiminde Mariinsky Orkestrası ile 4 Şubat günü sahneye çıkacak.

Konser programında ayrıca Ferit Tüzün Turkish Capriccio ve Beethoven 7. Senfoni maestro Cemi’i Can Deliorman yönetiminde Mariinsky Orkestrası tarafından icra edilecek. L. van Beethoven’in 2. Piyano konçertosunu solist olarak seslendirecek olan Saraç, geçtiğimiz aylarda İtalya’da Piano Academy Eppan’da kazandığı “Michelangeli Prize” ile güzel bir başarıya imza atmıştı.

2022 senesinde yine Rusya’nın kuzey başkenti sayılan St. Petersburg kentindeki tarihi Hermitage Müzesi’nde ve Moskova’da GES-2 Müzesi’nde Pianissimo Live serisi kapsamında solo konserler veren Saraç, eğitimini Almanya’da Münih Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi’nde Prof. Michael Schäfer ile sürdürüyor.

Türkiye’de ise, Prof. Gökhan Aybulus ile çalışmalarına devam eden Can, geçtiğimiz sene, ABD Teksas'ta dört yılda bir düzenlenen ve dünyanın en prestijli organizasyonlarından biri olarak kabul edilen The Cliburn Junior'a "Festival Artist" olarak katılan ilk Türk piyanist olmuştu.

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)