Gelecek Partisi’nin kuruluş yıldönümü etkinliğine engel

Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı Şahin, yıldönümü etkinliği için hazırlanan araçların valilik tarafından engellenmesine tepki gösterdi, “Siz Parti devletinin değil, İstanbul’un Valisisiniz!” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gelecek Partisi’nin yapacağı 2. Kuruluş Yıldönümü etkinliği duyurusu için hazırlanan araçların İstanbul’da gezmesine valilik izin vermedi. Gelecek Partisi’nden yapılan açıklamaya göre, yarın saat 13.00’te Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek etkinliğin duyurusunu yapması için hazırlanan araçların İstanbul’da gezmesi, İstanbul Valiliği tarafından engellendi.

 Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin, karara sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklama ile tepki gösterdi. Daha önce Haliç Kongre Merkezi’nde yapacakları programın Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından engellendiğini, şimdi de Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek programın duyurusunu yapacak araçlara İstanbul Valiliği tarafından izin verilmediğini anlatan Şahin şu ifadeleri kullandı:

“Bir siyasi partinin, siyasi parti temsilcilerinin en doğal hakkı olan bir konuda bile yasak getiren, müsaade etmeyen İstanbul Valisi’ne sesleniyorum; Siz parti devletinin valisi değil, bütün İstanbul’un Valisisiniz! Buraya gelecek binlerce İstanbullunun da valisisiniz. Biz bu uyarıyı ona tekrardan göndermek istiyoruz. Ne yaparsanız yapın Gelecek Partisi, Türkiye’de umudun adresi olmaya devam edecek. Bu salon da dolacak, meydanlar da dolacak, Türkiye’de Gelecek umudu hep var olacak.” (DUVAR)