Gelecek Partisi’nden Gazete Duvar’a ziyaret: ‘Hapsetme yasasına karşıyız'

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ve beraberindeki heyet, Gazete Duvar’ı ziyaret etti. Özdağ, ‘sosyal medya yasası’ teklifine karşı medya kuruluşlarının yanında olduklarını söyledi.

Gelecek Partisi'nden bir heyet, Gazete Duvar Ankara bürosunu ziyaret etti.
Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Cumhur İttifakı’nın Meclis’e getirdiği, sosyal medya ve internet haberciliğine dönük düzenlemeler içeren kanun teklifine “Ben yaparsam bu yasayı hepiniz onaylayacaksınız. Saddam’ın, Kaddafi’nin ve Hitler’in dünyasından ne farkı var bunun” sözleriyle tepki gösterdi.

Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmesi beklenen yasa teklifine karşı birçok medya kuruluşunun yanı sıra Gazete Duvar’a da ziyarette bulunan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcıları Selçuk Özdağ ile Ayhan Sefer Üstün, söz konusu kanun tekfine karşı medya kuruluşlarının yanında oldukları mesajını verdi.

‘KOMİSYONA İNSANLARI SEMBOLİK Mİ ÇAĞIRDINIZ?’

Ziyaret kapsamda konuşan Selçuk Özdağ, kamuoyunda ‘sansür yasası’ olarak da bilinen yasa teklifinin Meclis’e sunulduğu andan itibaren duyarlılık gösterdiklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Bu yasa teklifi komisyona gitti ve olduğu gibi geçti. Komisyondan geçerken de hükümet kanadı Yargıtay’dan sunum yapması için üye istedi. Komisyonda Yargıtay üyesi, düzenlemedeki 29. madde için çok muğlak olduğunu, yargının işini zorlaştıracağını, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından da Türkiye’nin suçlu bulunabileceğini söyledi. Bu ifadelere karşılık olarak da bir MHP milletvekili tarafından 'boş yapma' ifadelerine yer verdi. Ben yaparsam bu yasayı hepiniz onaylayacaksınız. Saddam’ın, Kaddafi’nin ve Hitler’in dünyasından ne farkı var bunun. O zaman neden çağırdınız bu insanları, sembolik mi çağırdınız?”

‘KANUN ZEHİRLİ ELMA ŞEKERİ’

Türkiye’nin her geçen gün hukuk devleti olma özelliğinden uzaklaşarak otoriterleştiğini belirten Özdağ, ülkenin söz konusu düzenleme ile de bir kanun devleti haline dönüştürülmek istendiğini söyledi. Özdağ, internetin bir yasal düzenlemeye ihtiyacı olduğunu, ancak internet medyasını azaltmak ve yazılı medyayı tamamen öldürmek gibi bir düzenlemenin ‘zehirli elma şekeri’ olarak sunulduğuna dikkat çekerek, “Yasa teklifinde gördüğümüz 29. madde ve yerel medyaya dönük basın ilanlarının kısıtlanmasının öngörülmesi düzenlemesi bize göre sakıncalıdır. Bu yasa teklifi tamamen ‘hapsetme yasası’ olarak değerlendirilebilir” ifadelerini kullandı. 

Ayhan Sefer Üstün de düzenlemenin yasalaşması durumunda Anayasa'ya aykırı bir kanun çıkmış olacağına vurgu yaparak, “Söz konusu kanun teklifi Anayasa’daki ifade ve basın hürriyetine, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına da aykırı bir düzenleme. Kanunun getireceği uygulamalar da büyük mağduriyetlere, hukuki itilaflara sebebiyet verecek. Yol yakınken bu tekliften dönülmesi gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu. (DUVAR)