Gelecek Partisi'nde Kürtçe krizi: Twitter hesabı kapanıyor

Gelecek Partisi'nin Kürtçe Twitter hesabını yöneten Abdullah Anuk, partinin hiçbir yöneticisinden destek görmediğini belirterek twitter hesabını kapatacağını ve partideki görevinden ayrıldığını açıkladı: "Kürtçe’ye değer ve destek verilmeyen hiçbir siyasi partinin içinde bulunmak istemediğimi de belirtmek isterim.”

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gelecek Partisi’nin Kürtçe Twitter hesabının yöneticisi ve Kayapınar ilçe Parti İçi Eğitim Başkanı Abdullah Anuk, partisinin Kürtçe’ye yönelik politikasını eleştirerek Kürtçe Twitter hesabını kapatacağını açıkladı.

Gelecek Partisi’nin Kürtçe Twitter hesabından duyuru yapan Abdullah Anuk, Gelecek Partisi’nden Kürtçe adına umutlanarak hesabı açtığını ama ne yazık ki hiçbir yönetici ve yönetim kurulundan Kürtçe adına bir destek görmediğini belirtti.

Kürtçe’ye değer ve destek verilmeyen hiçbir siyasi partinin içinde bulunmak istemediğini belirten Anuk, Diyarbakır ziyaretinde konuyu Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’na ilettiğini ancak kimsenin ilgilenmediğini ifade etti.

Partisinin Kürtçe’ye yönelik yaklaşımına eleştirilerde bulunan Anuk, şöyle dedi: 

“Özellikle belirlenen yönetim kadrosunun hepsinin AKP’den ayrılmış olması ve yönetimde Kürtlere yer verilmemesi ile Gelecek Partisi’nde Kürtçe’nin geleceğinin olmadığını ve Gelecek Partisi kadrolarının Kürtçe’ye hiçbir şekilde ilgi ve destek duymadıklarının farkına vardım. Bugün itibariyle partideki görevimden ayrılıyorum ve şahsım olarak açtığım Kürtçe hesabı da kapatıyorum. Kürtçe’ye değer ve destek verilmeyen hiçbir siyasi partinin içinde bulunmak istemediğimi de belirtmek isterim.”

DEVA Partisi’nin Kürtçe Twitter hesabı açmasının ardından Gelecek Partisi ve Saadet Partisi de Kürtçe Twitter hesapları açmıştı.