Gelecek Partisi: Bahçeli siyasal ve toplumsal barışı tehdit ediyor

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Selçuk Özdağ'ın saldırıya uğramasına ve MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından gazetecilerin hedef gösterilmesine tepki gösterdi. MHP’nin siyaseti terörize ettiğini savunan Özcan, “Bahçeli mafyatik bir tutumla siyasi ve toplumsal barışı tehdit etmektedir” dedi. Özcan, siyaseti kriminalize eden yaklaşımın sorumlusunun Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu belirterek, “Erdoğan ve AK Parti bir yol ayrımındadır ve karar vermesi gerekir” diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Serkan Özcan, partisine yönelik son dönemde yaşanan saldırılarla gazetecilerin hedef gösterilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Partisinin Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'ın saldırıya uğramasına ve MHP lideri Bahçeli'nin gazeteciler Yıldıray Oğur, Elif Çakır ve Taha Akyol'u hedef göstermesine tepki gösteren Özcan, Türkiye’nin birkaç yıldır ekonomik ve siyasi bir kriz içinde olduğunu söyledi.

'SABOTAJLARDAN MEDET UMUYORLAR'

“MHP siyaseti sokağa indirmekte ve siyasal sabotajlardan medet ummaktadır” diyen Özcan, MHP’nin bu gücü AK Parti’den aldığını işaret ederek şöyle konuştu:
"İktidar koalisyonunun küçük ortağı açık bir şekilde siyaseti sokağa indirmekte ve siyasal sabotajlardan medet ummaktadır. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son zamanlarda sıklıkla asgari nezaket ve sorumluluk anlayışından uzak bir tutum içerisinde siyasi ve toplumsal barışı tehdit etmektedir. Bu cüretkâr ve yıkıcı eğilim, iktidar koalisyonu içerisinde yer almasından, milletin vermediği bir iradeyi AK Parti’den almış olmasından kaynaklanmaktadır. İktidar denklemi içerisinde üstlendiğini farz ettiği hayati fonksiyonuna dayanarak, her gün büyük bir sorumsuzluk, pervasızlık ve nezaketsizlikle siyasi iklimi ve toplumsal barışı zedelemektedir. Siyasetçi, akademisyen, kanaat önderi ve gazetecileri isim vererek hedef göstermekte, hedef gösterilen kişiler kısa süre içerisinde saldırıya uğramaktadır.” 

'SİYASETİ KRİMİNALİZE EDEN YAKLAŞIMIN SORUMLUSU CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'

MHP’nin siyaseti terörize ettiğini savunan Özcan, mafya-siyaset ilişkisinin geçmişte yol açtığı sonuçlarını hatırlatarak,
“İktidarın küçük ortağı açık bir şekilde siyaseti kriminalize ve terörize etmek için bir gün siyasetçileri diğer gün gazetecileri hedef göstermektedir. Mafya-siyaset ilişkilerinin ülkemiz için oluşturduğu maliyetler milletimizin hafızasında canlılığını korumaktadır. Siyasi partileri hedefe koyan, gazetecileri tehdit eden, sokaklara şiddet salan ve siyaseti kriminalize eden yaklaşımın asıl hedefi de sorumlusu da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti’dir. Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gücünü kullanmakta, iktidar içindeki konumunu kullanarak mafyatik bir tutumla kişisel hesabını görmekte, ülkeyi ateşe atmaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti bir yol ayrımındadır ve karar vermesi gerekir. Tehditlerin, kaosun ve şiddetin kol gezdiği bir Türkiye mi, milletin arzuladığı huzurlu bir Türkiye mi? AK Parti siyasi partilerin kapatılmayla, parti liderlerinin ölümle, siyasetçilerin ve gazetecilerin şiddetle tehdit edildiği bir Türkiye mi görmek istemektedir? AK Parti meşru siyasetin, gazetecilerin ve yazarların mafyatik bir dille tehdit edildiği bir Türkiye mi arzulamaktadır? AK Parti binlerce insanımızın faili meçhullere kurban gittiği 1990’lara dönen bir Türkiye mi görmek istemektedir? AK Parti sağı solu sorumsuzca tehdit eden cüretkâr bir kayyım tarafından maceraya sürüklenmekten razı mıdır?” diye sordu.

'SAYIN BAHÇELİ KENDİSİNİ AK PARTİ’YE KAYYIM MI ATATMIŞTIR?'

Ülkü Ocakları ve MHP teşkilatlarının sosyal medya üzerinden organize bir kampanyayla Selçuk Özdağ’a yapılan saldırıya ilişkin soruşturmayı yürüten savcıyı tehdit ettiğine de değinen Özcan, şu ifadeleri kullandı:

“Şimdi de sokakta estirdikleri terörü araştıran savcıyı tehdit ediyorlar. Açıkça suç işliyorlar. Ortada Adalet Bakanı yok, ortada Cumhurbaşkanı yok, ortada HSK yok, ortada hukuk devleti yok. Buradan açıkça Adalet Bakanı’na ve İçişleri Bakanı'na sesleniyoruz: Açıkça savcıların tehdit edildiği bir ülkede siz Adalet Bakanı olmaktan hicap etmiyor musunuz? Açıkça sokaklarda terör estirilen bir ülkede siz İçişleri Bakanı olmaktan hicap etmiyor musunuz? Sayın Bahçeli kendisini AK Parti’ye kayyım mı atatmıştır? Yıllarca sokaktan gençleri çektim edasıyla siyaset yapan Bahçeli sokakları karıştırmaktan ne ummaktadır? Yıllardır sokak şiddetinin tehlikesinden bahseden Bahçeli mafyadan, çetelerden ve sokak teröründen ne murat etmektedir?”

ÖZCAN’DAN “SEROK” YANITI

Devlet Bahçeli’nin Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na yönelik “Serok Ahmet” diye hitap etmesini de eleştiren Özcan,
“Kürtlere ve Kürtçeye sabah akşam hakaret edenler, "Serok Ahmet” diyerek milyonlarca Kürdün diline hakaret ettiğini zannedenler millete küfretmektedirler. Sivas’tan öteye gitmeye ne cesareti ne aklı ne de ahlakı olanların tek bir projesi vardır: Türkiye’yi küçültmek. Bunlar sokakta terör estirir çünkü vatansever değillerdir” diye konuştu.