Gelecek Partisi, 81 ilde teşkilat yapısını güçlendirmek için 'BİLGE' modelini kullanacak 

Gelecek Partisi, 81 ilde teşkilat yapısını güçlendirmek için geliştirdiği 'BİLGE' yazılım programını hayata geçirmeye hazırlanıyor. Siyaseti profesyonelleştirecek bu teşkilat yapılanmasının Türkiye’de bir ilk olduğunu ifade eden Gelecek Partisi Teşkilat Başkanı Selim Temurci, “Kurduğumuz bu sistemle e-teşkilat modelinin altyapısını oluşturacağız. Yani genel merkezin bir ayağı teşkilatlarda, teşkilatların bir ayağı da genel merkezde olacak” dedi. 

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Gelecek Partisi, teşkilatlanma çalışmalarını güçlendirmek için harekete geçti. Genel merkez ile teşkilat yapıları arasındaki entegrasyonu sağlamak için BİLGE adında bir yazılım programı geliştiren parti, bu sistem üzerinden il, ilçe örgütleri başta olmak üzere teşkilatlardaki hiyerarşik yapıyı düzenli olarak kontrol edebileceği, bir sorun olduğunda anında müdahalede bulunabileceği bir teşkilat modeli kurmayı hedefliyor.  

'BİRBİRİMİZDEN HABERDAR OLDUĞUMUZ BİR TEŞKİLAT MODELİ OLUŞTURUYORUZ' 

Siyaseti profesyonelleştirecek bu teşkilat yapılanmasının Türkiye’de bir ilk olduğunu ifade eden Gelecek Partisi Teşkilat Başkanı Selim Temurci, oluşturulan sisteme ilişkin şu bilgileri verdi: 

 “Yeni kurulan bir parti olarak gönüllü yaptığımız siyasetin profesyonel yürütülmesi ve yönetilmesi için yola çıktık. Türkiye’nin dört bir yanında sürdürdüğümüz teşkilatlanma çalışmalarını daha fazla bölgelere ayırmak, bu teşkilat yapılarını da genel merkez ile entegre etmek amacıyla BİLGE diye bir sistem geliştiriyoruz. Bu sistem partinin internet sayfası ve bilgi sistemiyle entegre çalışacak. Bu yazılım üzerinden il, ilçe, mahalle ve köy başta olmak üzere her yerde bir koordinatör bulunacak. Teşkilattaki hiyerarşik yapıyı düzenli olarak kontrol edebileceğimiz, bir sorun olduğunda anında müdahalede bulunabileceğimiz bir yapı kurulacak. Yani birbirimizden haberdar olduğumuz bir teşkilat modeli oluşturuyoruz.” 

'BU MODEL İLE TÜRKİYE’NİN ÖZETİNİ ALACAĞIZ'  

“Bu sistem ile genel merkezin bir ayağı teşkilatlarda, teşkilatların bir ayağı da genel merkezde olacak” diyen Temurci, il teşkilatlarının performans kriterlerinin de düzenli olarak alınacağına dikkat çekerek, “Yani illerde üyelik kabulünden toplantı notlarına ve faaliyet raporlarına kadar olan her şeyi Performans Yönetim Takip Sistemi üzerinden genel merkezde il il raporlayacağımız, Türkiye’nin özetini alabileceğimiz bir model. İnternet sitesi üzerinden gelen üyelik başvuruları bağlı bulundukları il ve ilçelere gönderilerek kabul işlemi gerçekleştirilecek. Nisan ayına kadar Türkiye’deki bütün teşkilatlarda bu yapılanmayı kurmuş olacağız” dedi.  

'HER BİR TEŞKİLAT MENSUBUMUZUN AYAKLI BİR GAZETEYE DÖNÜŞMESİNİ İSTİYORUZ' 

Selim Temurci, BİLGE sistemi ile Türkiye’de bütün teşkilatların aynı anda refleks verebileceği mobilizasyon modeli oluşturulacağını da ifade ederek, “Bizim hedefimiz iller haricinde Türkiye’nin 970 ilçesinde, onlara bağlı mahalle ve köylerde temsilcimizin olduğu, telefondan indirilecek bir sistemle bir ağ kurmayı hedefliyoruz. Gündeme ilişkin bir açıklama yaptığımızda Türkiye’de bütün teşkilatların aynı anda refleks verebileceği bir model aslında. Bir mobilizasyon modeli aynı zamanda. Türkiye’de medya bize kapalı, yaptığımız hiçbir faaliyeti anlatamıyoruz. Türkiye’nin her bir noktasında her bir teşkilat mensubumuzun ayaklı bir gazete dönüşmesini istiyoruz. Bu sistem ile aynı anda refleks göstererek Türkiye’de gündem belirleyeceğiz” ifadelerine yer verdi. 

'E- TEŞKİLAT, GENÇ NESİL İLE BİRLİKTE SİYASETİN GELECEĞİNİ BELİRLEYECEK' 

Türkiye’de online siyasetin önümüzdeki dönem çok daha belirleyici olacağının altını çizen Temurci, kurdukları sistem ile e-teşkilat modelinin altyapısını oluşturduklarını işaret ederek şöyle konuştu: 

“Dijital ya da e-teşkilat, önümüzdeki dönemde genç nesil ile birlikte siyasetin geleceğini belirleyecek. Biz aslında bu durumun altyapısını oluşturuyoruz. Yani Türkiye’de online siyaset önümüzdeki dönem çok daha belirleyici olacak. Bugün insanlar her türlü ihtiyacını internet sitelerinden online olarak sipariş edebiliyor. Dolayısıyla biz bugün sosyal medyanın, internetin milletin mecrası olduğunu görüyoruz. Yani milletin mecrasında Gelecek Partisi, sadece bir haberi retweet yapmayacak, genel olarak partinin bütün politikalarını, yaklaşımlarını anlatarak Türkiye’yi ayağa kaldıracak bir gücü de e-teşkilat üzerinden planlamanın altyapısını oluşturuyoruz.”