Gediz'de 'Meraların Korunması ve Uygun Hayvan Otlatma' eğitimi verildi

FAO, Menemen’de çiftçilere ve bakanlık teknik personeline meraların korunması, uygun hayvan otlatma, yem bitkileri üretiminde verimli su kullanımı ve çevre dostu teknikler için eğitim gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Tarım ve Orman Bakanlığı, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü iş birliğinde, Küresel Çevre Fonu (GEF) finansmanıyla yürütülmekte olan “Türkiye'de Gediz Nehri Havzasında Sürdürülebilir ve Entegre Su Kaynakları Yönetimi Projesi" kapsamında İzmir’in Menemen ilçesinde, “Meraların Korunması, Uygun Hayvan Otlatma ve Yem Bitkileri Üretimi” eğitimi gerçekleştirildi.

Eğitime İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Menemen İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çiftçiler katılım sağladı.

FAO uzmanlarının ve Tarım ve Orman Bakanlığı temsilcilerinin Menemen, Yanıkköy’e gerçekleştirdiği saha ziyareti sırasında tohum teslim edilen üreticilere yönelik olarak anket çalışması da gerçekleştirilmiş ve belirlenen ekilmiş/ekilecek olan ürünlerin bulunduğu parsellerde çiftçilere yerinde üretim tekniği önerilerinde bulunuldu. Ek olarak, tohum dağıtımı gerçekleştirilen çiftçilerin arazileri yerinde ziyaret edilerek çiftçilere ekim yöntemleri, sulama teknikleri hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Saha ziyareti sırasında ayrıca meraların gelecekteki gelişimini tespit ve mevcut durumu değerlendirme amacıyla rehabilitasyon gerçekleştirilecek mera alanlarında tür sayımı gerçekleştirildi.

Saha ziyaretleri sonrasında, FAO uzmanları tarafından çiftçilere ve Tarım ve Orman Bakanlığı temsilcilerine yönelik “Meraların Korunması, Uygun Hayvan Otlatma ve Yem Bitkileri Üretimi” eğitimi verildi. Eğitim programında FAO Ulusal Proje Koordinatörü Emre Akyüz, proje faaliyetleri hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirirken, FAO Teknik Danışmanı Prof. Dr. Erhan Akça “Sürdürülebilir Arazi Yönetimi Kapsamında Mera Ekosistemleri” konusunda katılımcılara eğitim verdi. Katılımcılar; koruyucu tarım ve su verimliliği, İzmir İlinde çayır mera ıslahı alanındaki iyi örneklerin incelenmesi ve sürdürülebilir sulama teknikleri konusunda eğitim aldı.

 

Etiketler gediz mera