‘Geçı̇nemı̇yoruz’ pankartı valilik kararı ile kaldırıldı

Eskişehir Halkevi’nin, artan hayat pahalılığı ve arka arkaya gelen zamları protesto etmek amacıyla astığı 'Geçinemiyoruz, zamlar geri alınsın' pankartı valilik kararı ile kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol

Özge Zaim

ESKİŞEHİR - Eskişehir Halkevi binasına “Geçinemiyoruz, zamlar geri alınsın” pankartı asıldı, pankart valilik tarafından indirildi. 

45 DAKİKA SONRA PANKART KALDIRILDI

Pankart asıldıktan 45 dakika sonra Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, valilik genelgesini gerekçe  göstererek Halkevi’ne pankartın indirilmesi gerektiği belirterek tebligat gönderdi. Tebligatta, “Suç unsuru taşıdığı değerlendirildiğinden, halkta kin ve nefret duygusu uyandırabileceği, devletin kurumlarını zan altında bırakabileceği ve farklı görüşten grupları karşı karşıya getirebileceği” belirtildi.

Tebligatta ayrıca, “afiş ve pankartların başvuruda bulunmadan ve izin alınmadan, asılmasına izin verilmediği ve asılmış olanların kolluk kuvveti marifetiyle kaldırıldığı” ifadeleri de yer aldı. Pankart gece geç saatlerde polis tarafından asıldığı yerden indirildi.

‘VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ ZAMLARDAN ETKİLENMİYOR MU?’

Eskişehir Halkevi Şube Başkanı Cevat Aydemir, pankartın indirilmesine tepki gösterdi. Aydemir, "Halkevleri genel merkezinin yaşanan ekonomik kriz ve halkın temel yaşama ürünlerine yapılan fahiş zamlara ilişkin 'Geçinemiyoruz' kampanyası kapsamında biz de Eskişehir Halkevi olarak pankartımızı astık. 45 dakika sonra Eskişehir emniyet güçleri, valilik genelgesini gerekçe göstererek astığımız pankartı kaldırmamız için tebligat yaptı. Biz Halkevi olarak yaşanan zamlarla ilgili astığımız pankartın suç unsuru olduğunu düşünmüyoruz. Zamlarla ilgili tepki göstermemiz vali ve emniyet müdürünü neden rahatsız etti? Vali ve emniyet müdürü yapılan zamlardan etkilenmiyor mu? Halkta kin ve nefret duygusu uyandırabileceği, devletin kurumlarını zan altında bırakabileceği zihniyetini de anlamış değilim. Geçinemiyoruz. Zamlar geri alınsın" şeklinde konuştu.