Gebze'de EMEP mitingine izin yok: Meydan 'kimliksiz' yasak

Emek Partisi’nin Gebze'de düzenlemek istediği ‘Emeğin Mitingi’ne izin verilmedi. Bugün Kaymakam Mustafa Güler ile görüşen Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan yine olumsuz yanıt aldıklarını söyledi.

EMEP Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, daha önce Antalya ve Dersim'de de miting izni verilmediğini söyledi.
Google Haberlere Abone ol

Cansu Albayrak

KOCAELİ - Emek Partisi'nin (EMEP) ‘zamlara hayır’ diyerek Gebze Kent Meydanı’nda düzenlemek istedikleri miting başvurusu reddedildi. Bugün Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ile görüşen EMEP Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, meydanın 'kimlik gözetilmeden eylemlere kapatıldığı' söylenerek mitinglerine yine izin çıkmadığını ifade etti

'KAYMAKAM İLE GÖRÜŞTÜK'

İşçi ve emekçilerin daha önce Gebze Kent Meydanı’nda defalarca yan yana geldiğini ifade eden Erkan, “O meydan emekçilerin ve işçilerin birlikte hareket ederek, sıkıntılarını ve isteklerini haykırdığı bir yer” dedi. ‘Emeğin Mitingi’ başvurularının daha önce reddedildiğini söyleyen Arzu Erkan, “Bugün Gebze Kaymakamı ile görüştük. Bize izin verilmeme nedeninin Nisan 2021’de aldıkları karar olduğunu belirtti. İsteğimize cevabı olumsuz oldu” diye konuştu.

'KARARIN GEREKÇESİNE İNANMIYORUZ'

Nisan ayında alınan karara göre, o tarihten itibaren Kent Meydanı'nda toplu eylemlerin yasaklandığının kendilerine söylendiğini dile getiren Erkan, “Kaymakam bu kararın 'kimliksiz' bir karar olduğunu söylese bile biz bu nedene inanmıyoruz. Daha önce Dersim ve Antalya’daki mitinglerimize de izin verilmedi” dedi.

'İKTİDAR GERÇEKLERDEN KAÇMAK İSTİYOR'

İktidarın ülkede baş gösteren ekonomik sıkıntıların meydanlarda suratlarına vurulmasını istemediğini söyleyen EMEP İl Başkanı Erkan, “Biz bu kararın, iktidarın gerçeklerden kaçması için alındığına inanıyoruz. Daha önce biz o meydanda defalarca miting düzenledik. Şu an ülkenin gidişatının kötü oluşu bu tür mitingleri yasaklamalarına neden oluyor” değerlendirmesini yaptı.

Etiketler emep gebze kocaeli