Gazze'de 4500 yıllık 'aşk ve savaş tanrıçası' heykeli bulundu

Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde yaklaşık 4 bin 500 yıllık bir heykel bulundu. Tarihinin M.Ö 2500 yıllarına uzandığı düşünülen heykelin sadece baş kısmının olduğu belirtildi.

Fotoğraf: Anadolu Ajansı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Filistin Turizm ve Tarihi Eserler Bakanlığı, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde Kenanlılar dönemine ait yaklaşık 4 bin 500 yıllık bir heykele rastlandığını açıkladı. Turizm ve Tarihi Eserler Müdürü Cemal Ebu Reyde, "Heykel, Kenanlıların inancına göre aşk, güzellik ve savaş tanrıçası olan 'Anah'a ait" ifadelerini kullandı. 

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre, Ebu Reyde, heykelin Han Yunus'taki Şeyh Hamuda bölgesinde Filistinli bir çiftçinin arazisinde ekim yaptığı sırada bulunduğunu söyledi. Tarihinin M.Ö 2500 yıllarına uzandığı düşünülen, 22 santimetre uzunluğunda, kireç taşından yapılmış heykelin sadece baş kısmının olduğu ve tanrılar tarafından güç sembolü olarak kullanılan yılan motifli taca yapışık halde bulunduğu belirtildi.

İsrail, Filistin, Ürdün, Lübnan ve Suriye'nin bir bölümünü kapsayan Güney Levant olarak bilinen bölgede, Tunç Çağı'nda (M.Ö. 3500-1150 dolaylarında) yaşamış insanlar, Eski Ahit'te Kenanlılar olarak anılıyor. (HABER MERKEZİ)