Gaziantep'te ırkçı saldırı iddiasına valilikten açıklama: Komşu kavgası

Gaziantep'te evleri taşlanan Suriyeli aile ırkçı saldırıya maruz kaldıklarını ileri sürdü. Gaziantep Valisi Davut Gül, yaşananların 'komşu kavgası' olduğunu belirterek "Türklerin ya da Suriyelilerin kendi aralarında meydana gelen adli olaylardan bir farkı yoktur" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gaziantep'te Suriyeli bir aile evlerinde taşlı saldırıya uğradı. Taşlanan evin ve evdeki kadının tepki gösterdiği anların videosu Munip Ali isimli kullanıcı tarafından Twitter'da yayınlandı. Görüntülerin yayılması üzerine Gaziantep Valiliği açıklama yaptı.

Görüntülerde ırkçı saldırıya uğradıklarını söyleyen kadın "Çocuklar eve giremiyorlar. Hayatlarımız güvence altında değil artık. Çocuklarımız Türk ismi geçtiği zaman korkuyorlar" dedi. Gözüne atılan taşla yaralanan çocuğunu da gösteren kadın "Neden bu başımıza gelen ırkçılık, biz buna hep maruz kalıyoruz" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a da seslenen kadın, "Can güvenliğimizi istiyoruz. Başka bir şey istemiyoruz" dedi. 

Olaya ilişkin görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine konuya ilişkin açıklama yapan Gaziantep Valisi Davut Gül, yaşananların bir komşu kavgası olduğunu ve ideolojik bir yönü bulunmadığını söyleyerek "Türklerin ya da Suriyelilerin kendi aralarında meydana gelen adli olaylardan bir farkı yoktur Aile insani ve asayiş yönüyle Valiliğimizin takibindedir" dedi. (HABER MERKEZİ)