Gaziantep'te çocuğa şiddet uygulayan fail tutuklandı

Gaziantep'te çocuğa şiddet uygulayan failin görüntüleri kamuoyunda gündem oldu. Fail Y.G. tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde yaşadığı öne sürülen Y.G, 3 aylık bebeğe şiddet uyguladı. Bir süre sonra bebeğin annesi odaya gelirken, baba hiçbir şey olmamış gibi davranmaya başladı. Anne ise bebeğini kucağına alarak sakinleştirmeye çalıştı.

GAZİANTEP VALİLİĞİ: ADLİ SÜREÇ BAŞLATILDI

Söz konusu görüntüler sonrası Emniyet harekete geçti. Gaziantep Valiliği baba Y.G.'nin gözaltına alındığını belirtirken, bebeğin hayati tehlikesinin olduğunu açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Emniyet güçlerimize bildirilen bir bebeğin darp neticesinde yaralandığı olayla ilgili alınan ifadelerde Y.G. isimli şahsın C. G. isimli bebeğini darp ettiğine dair kamera kayıtları bulunduğu anlaşılmıştır. Hastaneye getirilen bebek C.G.’nin doktor raporunda kafasında travmaya bağlı yaralanma olduğu bildirilmiş, hastanede tedavisine başlanmıştır.

Olayın şüphelisi Y. G. isimli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış ve adli süreç başlatılmıştır."

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), babası tarafından şiddete maruz kalan bebek ile ilgili yayın yasağı getirildiğini duyurdu. RTÜK'ten yapılan açıklamada, yayın yasağının Gaziantep 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından alındığı belirtilerek şöyle denildi: "Gaziantep'te babası tarafından şiddete uğrayan bebekle ilgili olarak, eylemin toplumda infial oluşturabilecek nitelikte olması nedeniyle, kamu düzenin korunması ve suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla soruşturma  tamamlanıncaya kadar, soruşturma dosyası kapsamı hakkında yazılı, görsel, sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri vb. yayınlanamayacağına dair yayın yasağı getirilmiştir."

BAKANLIK: DAVAYA MÜDAHİL OLACAĞIZ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan da konuya ilişkin bir açıklama yapıldı ve "Failin mümkün olan en ağır cezayı alması için Bakanlığımız tarafından davaya müdahil olunacaktır" denildi. Açıklamanın tamamı şöyle: 

"Sosyal medyada yer alan, Gaziantep'te bir bebeğin darp edilmesi görüntüleri ile ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur. Gaziantep'te bir bebeğin babası tarafından darp edildiği görüntülerin kamuoyuna yansıması üzerine Bakanlığımızın ilgili birimleri gerekli tedbirlerin alınması için derhal harekete geçmiştir.

Yoğun bakımda tedavisi devam eden mağdur çocuğumuzun, tedavisinin daha sağlıklı yürütülebilmesi amacıyla, hakkında sağlık tedbir kararı alınması için adli mercilere başvuru yapılmıştır. Ayrıca anne için de, 6284 sayılı kanun kapsamında tedbir kararı alınması için süreç başlatılmıştır.

Baba adli merciler tarafından tutuklanmıştır. Failin mümkün olan en ağır cezayı alması için Bakanlığımız tarafından davaya müdahil olunacaktır.

İnsani hassasiyetlerle bağdaşmayan, son derece vahim bu görüntülere erişimin engellenmesi için de başvuruda bulunulmuştur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur." (HABER MERKEZİ)