Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde bir kişi vuruldu

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde üzerinde bomba olduğunu söylediği iddia edilen kişi polisler tarafından vuruldu. Vali Davut Gül, şüphelinin yaralı olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nün giriş kapısı önüne gelen kimliği bir kişi, iddiaya göre "Üzerimde bomba var" diyerek içeri girmek istedi. Vali Davut Gül, "Bomba süsü verilmiş şekilde saldırı girişiminde bulunan bir kişi polislerimiz tarafından yaralı olarak etkisiz hale getirilmiştir" dedi.

DHA'nın haberine göre, saat 17.00 sıralarında, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü giriş kapısına gelen kimliği belirsiz kişinin, "Üzerimde bomba var" diyerek içeri girmeye çalıştığı iddia edildi. Bu sırada polisler, şüpheliyi silahla vurdu.

Emniyet binasının bulunduğu Muammer Aksoy Bulvarı da şüphelinin canlı bomba olma ihtimali nedeniyle çift yönlü olarak ulaşıma kapatıldı, çevrede toplananlar ise uzaklaştırıldı. Bölgede geniş güvenlik önlemi sürdürülürken, olay yeri çalışması başlatıldı.

Twitter hesabından açıklama yapan Gaziantep Valisi Davut Gül, "Gaziantep Emniyet Müdürlüğümüzün önünde bomba süsü verilmiş şekilde saldırı girişiminde bulunan bir kişi polislerimiz tarafından yaralı olarak etkisiz hale getirilmiştir. Olay çok yönlü olarak araştırılmakta olup ilgili kişinin çok sayıda adli kaydı bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

Bomba imha uzmanlarının şüphelinin üzerinde patlayıcı olup olmadığını kontrol etmesinin ardından şüpheli hastaneye kaldırıldı.

Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada, şüphelinin adının Ümit Koçyiğit olduğu aktarıldı. Koçyiğit'in üzerindeki bomba düzeneğinin sahte olduğu aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"26.05.2022 günü saat 17.10 sularında İl Emniyet Müdürlüğümüz ana giriş kapısı önünde üzerinde bere, kaban, kıyafeti önünde kablolar ve sol elinde siyah bir çanta bulunan kimliği belirsiz bir şahıs koruma memurlarının üzerine yürümüştür. Akabinde görevli memurlar tarafından gerekli reaksiyon gösterilerek şüpheli silahla etkisiz hale getirilmiştir. Bomba imha ekiplerimizce yapılan çalışmada sahte bomba düzeneği tespit edilmiş, şüphelinin canlı olarak sağlık kuruluşuna sevki sağlanmıştır. Adının Ümit KOÇYİĞİT olduğu tespit edilen saldırganın çok sayıda suç kaydı olduğu anlaşılmıştır. Soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde detaylı olarak sürdürülmektedir." (HABER MERKEZİ)

Etiketler Gaziantep Bomba