'Gazetecilik icat edilmiş suçlarla yargılanamaz'

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği, Özgür Gündem Gazetesi davasında verilen cezalara tepki gösterdi: Gazetecilik mesnetsiz iddialarla, icat edilmiş suçlarla yargılanamaz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dicle Fırat Gazeteciler Derneği, Özgür Gündem Gazetesi davasında, gazetenin imtiyaz sahibi Kemal Sancılı, Sorumlu Yazıişleri Müdürü İnan Kızılkaya ve Eş Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin’e 6 yıl 3 ay, Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya’ya ise 1 yıl 13 ay hapis cezası verilmesi ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “Gazeteciler yargılanmaya devam ediliyor. Gazetecilik kriminalize ediliyor, gazeteciler suçlu gösterilmeye devam ediliyor. Neredeyse her gün bir gazeteci adliye koridorlarında hakim karşısına çıkıyor. Ve maalesef ki adliye koridorlarından yine gazetecilere ceza yağıyor" ifadelerine yer verildi.

Geçmişten bugüne gazete binaları bombalanan, muhabirleri, dağıtımcıları öldürülen, gözaltında kaybedilen, tutuklanan Özgür Gündem gazetesi şahsında bir kez daha gazeteciliğin yargılandığını ve gazeteciliğe ağır cezalar verildiğini hatırlatan Dicle Fırat Gazeteciler Derneği'nin açıklamasında şöyle denildi:

"Tüm zorlu dönemlerde hakikati halka ulaştırmak için mücadele eden Özgür Gündem gazetesine verilen bu ceza kabul edilemez. Gazetecilik mesnetsiz iddialarla, icat edilmiş suçlarla yargılanamaz. Gazeteciler gerçeği olabildiğince çarpıcı ve tarafsız bir şekilde halka ulaştırma çabası içerisinde olandır. Bu faaliyeti de suç sayılamaz. Bu nedenle tekrardan vurguluyoruz; bizler Özgür Gündem gazetesi yöneticilerine verilen bu cezaları kabul etmiyoruz. İktidar erkinin ve neredeyse onun sopası haline gelmiş yargı organlarının artık gazetecilerin üzerinden ellerini çekmesini istiyoruz. Çünkü gazetecilik suç değildir." (HABER MERKEZİ)