Gazetecilerin tartışması kitap oldu: 'Yol Arıyoruz'

1. İzmir Basın Kampı bir araya gelen gazetecilerin, akademisyenlerin ve basın örgütlerinin gazetecilik ve medyaya ilişkin tartışmaları kitap oldu. Yol Arıyoruz raflarda.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Basın Özgürlüğü ve Medya Araştırmaları Derneği (BAMAD) tarafından düzenlenen 1. İzmir Basın Kampı'nda bir araya gelen gazetecilerin tartışma ve çözüm önerilerinin yer aldığı, kampın sloganıyla aynı ismi taşıyan ‘Yol Arıyoruz’ kitabı çıktı.

İz Gazete köşe yazarı Veli Şahin'in koordinatörlüğünde, İsmail Yetişkin'in önsözüyle Biz Kitap’tan çıkan 'Yol Arıyoruz'da 1. İzmir Basın Kampı'na katılan gazetecilerin, akademisyenlerin ve medya örgütlerinin tartışmalarına yer veriyor.

Kitap, medyanın önündeki yeni yolları keşfetmeye davet ederken, gazetecilik ve edebiyat ilişkisi, yerel medyanın güçlenmesi, yapay zekâ, medyanın finansmanı, finans medyası, kadın gazetecilerin sektördeki sorunları ve bunlara çözüm önerileri gibi geniş bir yelpazeyle konuları ele alıyor.

Kitabın içeriğini oluşturan isimler ise şöyle:

Pınar Türenç (Basın Konseyi Başkanı), Arzu Erkan, Barış İnce, Can Ertuna, Ceren Sözeri, Dilek Gappi, Erkan Saka, Ebru Uzunoğlu, Fatih Yapar, Gökhan Durmuş, Gökhan Kafalı, Gökmen Ulu, Hakkı Özdal, İsmail Küçükkaya, Kazım Kızıl, Levent Özen, Murat Attila, Osman Akın, Ozan Acar, Ozan Kaplanoğlu, Reşat Yörük, Sefer Selvi, Sinem Uğurlu, Songül Başkaya, Taylan Bilgiç, Ümit Kartal, Ümit Yaldız, Yağız Barut, Özer Akdemir, Özlem Gürses. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)