Gazetecilere saldırıya 4 yıl sonra hapis kararı

Su sorunu nedeniyle, 2019'da seçimi öncesinde bir vatandaşın Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay’a tepkisinin ardından, bölgede haber yapmak isteyen gazeteciler saldıran 8 sanığa ceza verildi.

Google Haberlere Abone ol

KONYA - Konya'nın Sarayönü ilçesinde, 2019 yılında su kesintilerini haberleştirmek isteyen gazetecilere saldıran 8 sanığa 5 ila 6 ay arasında değişen hapis cezaları verildi.

2019 yerel seçimleri öncesinden AK Partili Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a bir vatandaş su sorununu "Cenabet geziyoruz" diyerek dile getirmiş ve konu Türkiye'nin gündemine oturmuştu.

Yaşanan olayın ardından Konya'nın Sarayönü ilçesi Ladik Mahallesi’ndeki su kesintisini haberleştirmek isteyen o dönemin Sözcü gazetesi muhabiri Mehmet Ali Kayacı ve gazeteci Ömer Faruk Karabulut, bir grubun saldırısına uğramıştı.

Saldırının 4. yılında 9. duruşmada karar açıklandı. Karara göre, gazeteciliğin engellenmesi ve hakaretler nedeniyle saldırıda bulunan 8 kişi hakkında ayrı ayrı hapis ve adli para cezası ile verildi.

'GAZETECİLERE SALDIRININ CEZALARI ARTIRILMALI'

Gazetecilerin avukatı Özkan Öztürk, davaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Mevcut yasal düzenlemeler çerçevesinde teknik manada birkaç hususta eksiklikler olsa da kararı doğru buluyoruz" dedi.

"Ülkemizde maalesef basın çalışanlarına psikolojik ve fiziksel saldırılar olmakta" diyen Öztürk, "Gazetecilere yapılan saldırıda şüphelilere 5 ve 6 ay arasında değişen hapis cezaları verildi. Özellikle halkın haber almasına yönelik faaliyet gösteren gazetecilere yönelik bu tarz eylemleri işleyenlere karşı cezai müeyyidelerin TCK'da artırılması gerektiğini düşünüyoruz. Ve bu saldırıları kınıyoruz" ifadelerini kullandı. (DUVAR)